Deniz Göktaş'ın stand-up gösterisine sansür: X'teki paylaşımlara erişim engeli

Komedyen Deniz Göktaş'ın YouTube'da yayımlanan 'Ölü Deniz' adlı stand-up gösterisinden alınan kesitlerin yer aldığı X paylaşımlarına 'millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması' gerekçesiyle erişime engellendi

Deniz Göktaş'ın stand-up gösterisine sansür: X'teki paylaşımlara erişim engeli

Artı Gerçek- Komedyen Deniz Göktaş'ın Harbiye'de gerçekleştirdiği 'Ölü Deniz' adlı stand-up gösterisinin YouTube'a yüklenerek halka açılmasının ardından stand-up'taki pek çok kısım sosyal medya ağlarında paylaşıldı.

İfade Özgürlüğü Derneği ve Engelliweb'in yaptığı duyuruya göre Deniz Göktaş'ın stand-up'ından kesitler mahkeme kararıyla engellenerek kaldırılmaya başlandı.

GEREKÇE: MİLLİ GÜVENLİK VE KAMU DÜZENİ

Engelliweb sosyal medya hesabından engellemeyi şöyle duyurdu:

"Komedyen Deniz Göktaş'ın stand-up gösterisinden kesitlerin yer aldığı X paylaşımları, 5651 sayılı Kanun'un 8/A maddesi kapsamında, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engellendi ve X tarafından Türkiye'den görünmez kılındı."

2 MİLYONDAN FAZLA İZLENDİ

24 Haziran'da YouTube'da yayımlanan ve kısa sürede 2 milyondan fazla izlenen gösteride Göktaş; Silivri'deki tutuklu siyasetçilerden CHP'deki mutlak butlan tartışmalarına, suça sürüklenen çocuklardan Türkiye'de psikoloji eğitimine kadar birçok güncel konuya mizahi bir dille değiniyordu.

Gösteri, sosyal medyada geniş yankı uyandırırken çok sayıda kesit de X'te paylaşılmıştı.

ŞAMİL TAYYAR HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Deniz Göktaş'ın gösterisi yalnızca sosyal medyada değil, siyasette de tartışma yarattı.

AKP'nin eski MKYK üyesi Şamil Tayyar, "Deniz Göktaş isimli bu zıpır stand-up gösterisinde o tiz sesiyle Cumhurbaşkanımıza dil uzatıyor" ifadelerini kullandı.

Gösteride Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerin "mizah değil hakaret" olduğunu savunan Tayyar, "Ağır eleştiriyi mizahta bir yere kadar kabul ediyorum. Fakat doğrudan hakaret edip 'haha huhu' diyerek densizliğin şaka ambalajıyla sunulmasının mizahla hiçbir ilgisi olamaz" dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

mutlak butlan stand-up Youtube Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şamil Tayyar chp Milli Güvenlik