Destici: Eğer AYM, HDP'yi kapatmazsa karar tamamıyla siyasidir

Destici: Eğer AYM, HDP'yi kapatmazsa karar tamamıyla siyasidir
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AYM üyelerinin HDP'ye açılan kapatma davasıyla ilgili aralarında tartıştıklarını söyledi. Destici, "Eğer kapatma kararı çıkmazsa karar tamamıyla siyasi bir karardır" dedi.

Artı Gerçek - Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, Habertürk'te katıldığı programda Halkların Demokratik Partisi'ne açılan kapatma davası ve Anayasa Mahmekesi'nin Hazine yardımı hesaplarına konulan blokeyi kaldırması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin daha önce verdiği bloke kararının doğru olduğunu savunan Destici şu açıklamaları yaptı:

"Ne değişti de o gün 'hayır' diyen üyeler bugün 'evet' dedi. Şayet kapatma kararı verilmez, ben hukuki olarak yüzde 100 kapatılması gerektiğini ve kapatılır diyorum ama bu Anayasa Mahkemesi'nin yapısının HDP'yi kapatmayabileceğini düşünüyorum. Eğer kapatma kararı çıkmazsa karar tamamıyla siyasi bir karardır."

'TARTIŞTIKLARINI BİLİYORUM'

Destici, sözlerine şöyle devam etti:

AYM üyeleri şöyle düşünüyor; aynen bizim tartıştığımız gibi kapatırsak yenisi kurulur, kapatırsak buraya oy veren milyonlarca kişi var, bunlar ne der? Ben böyle tartıştıklarını biliyorum. AYM'nin görevi bu mu? AYM, Anayasa'da ne yazıyorsa onu uygulayacak. Velev ki kapatmadılar da Hazine'den mahrum bırakma cezası verdiler. Parayı geri alabilecekler mi, alamazlarsa kendileri ödesinler o parayı." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar