DEVA Partisi - CHP arasında İstanbul gerilimi: Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi İlçe başkanları ile ne konuştu?

DEVA Partisi - CHP arasında İstanbul gerilimi: Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi İlçe başkanları ile ne konuştu?
DEVA Partisi İstanbul Bahçelievler Kurucu İlçe Başkanı Avukat Özaydın, Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmenin detaylarını anlattı. Özaydın, 18 Kasım’da 20 bin kişilik bir toplantı yapacaklarını belirterek hangi partiye geçeceklerini duyuracaklarını söyledi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - DEVA Partisi İstanbul Bahçelievler Kurucu İlçe Başkanı Avukat Tarık Özaydın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hafta sonu İstanbul’da bazı DEVA Partili ilçe başkanları ile görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Özaydın, 18 Kasım’da 20 bin kişilik bir toplantı gerçekleştireceklerini ve bu toplantının ardından toplu olarak hangi partiye geçeceklerini açıklayacaklarını söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla görüştüğünün açığa çıkması, Ankara siyasetinin gündemine oturdu. Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmeye katılan DEVA Partisi İstanbul Bahçelievler Kurucu İlçe Başkanı Avukat Tarık Özaydın, görüşmenin detaylarını Artı Gerçek’e anlattı.

Özaydın, fikren ve ruhen DEVA Partisi’nden ayrıldıklarını belirterek genel seçimlerde eski 14 AKP milletvekilinin seçilmesi ile birlikte partiden koptuklarını belirtti. O günden bu yana parti içinde demokrasi mücadelesi verdiklerini belirten Özaydın, “İl ve İlçe örgütleri olarak olağanüstü kongre talebinde bulunduk ancak genel merkez bizi boşa düşürdü ve karşı hamle yaptı” dedi.

‘BAZI YÖNETİCİ VE ÜYELER DE İSTİFA EDECEK’

DEVA Partisi’nin parti programına aykırı davrandığını belirten Özaydın, “Eski alışkanlıklarından vazgeçmediler. Biz de bu durum karşısında bugün itibariyle 13 ilçe başkanı ile ortak hareket ederek istifa ettik. Yönetim kurulları ve yaptığımız bazı üyeler de ilerleyen süreçte istifa edecekler” dedi.

GÖRÜŞMEYE ÖZGÜR ÇELİK VE GÜRSEL TEKİN DE KATILDI

Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmeye ilişkin de konuşan Özaydın, partiye geçiş konusunu konuşmadıklarını belirtti. Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman ile birlikte Kılıçdaroğlu’nu davet ettiklerini belirten Özaydın, şöyle konuştu:

“Burada gizli bir görüşme durumu olmadı. Kemal Bey'e İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin de eşlik etti. Daha önce Mustafa Sarıgül ile de bir görüşme gerçekleştirmiştik. Kemal Bey ile yaptığımız toplantıda Türkiye’de var olan sorunları ve gene siyaseti konuştuk. Kesinleşmiş bir pazarlık söz konusu değil. Kemal Bey görüşmede İsrail-Filistin arasında yaşananları, kurultay süreci ve yerel seçimlere ilişkin de konuşma yaptı.”

‘KILIÇDAROĞLU ÖZGÜN ÇALIŞMALARININ OLACAĞI SÖYLEDİ’

Görüşmede yerel seçimlere ilişkin konunun da gündeme geldiğini belirten Özaydın, “Kılıçdaroğlu yerel seçimlere ilişkin her ilin kendine özgü çalışma yöntemlerinin olacağını söyledi. Kemal bey, bu görüşmenin süreç itibariyle erken olduğunu ve ilerleyen zamanlarda yerel dinamiklerle birlikte iş birliği içinde olacaklarını belirtti. Makul olan da budur. Bizim açımızdan bir koltuk arayışı değildir bu görüşme, iki taraf karşılıklı birbirimizi dinledik” dedi.

‘18 KASIM’DA HANGİ PARTİYE GEÇECEĞİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ’

Biat kültürüne karşı olduklarını belirten Özaydın, 18 Kasım’da 20 bin kişilik bir toplantı gerçekleştireceklerini ve bu toplantının ardından toplu olarak hangi partiye geçeceklerini açıklayacaklarını da sözlerine ekledi. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar