DEVA Partisi'nden 'TBMM'de grup kurma' açıklaması: Değerlendirilecek, somut bir formül söz konusu değil

DEVA Partisi'nden 'TBMM'de grup kurma' açıklaması: Değerlendirilecek, somut bir formül söz konusu değil
Gelecek Partisi ile birleşme iddialarına ilişkin açıklama yapan DEVA Partisi, "Bu aşamada yetkili kurullarımızın görüşüp karara bağladığı somut bir formül söz konusu değildir" dedi.

Artı Gerçek - CHP listelerinden seçimlere giren DEVA Partisi, 'Gelecek Partisi ile birleşme'lerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açıklamada "Bu aşamada yetkili kurullarımızın görüşüp karara bağladığı somut bir formül söz konusu değildir" ifadelerine yer verildi.

DEVA Partisi'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri sonrasında TBMM'de DEVA grup kurma ve bununla ilgili diğer hususlarda yazılı ve görsel medyada çeşitli haber ve değerlendirmeler yer almaktadır. TBMM'de Grup kurma ve bununla ilgili diğer konularda gündeme gelen düşünce ve seçenekler Partimizin yetkili organlarında ve karar süreçlerinde tüm yönleriyle değerlendirilecek olup, bu aşamada yetkili kurullarımızın görüşüp karara bağladığı somut bir formül söz konusu değildir."

NE OLMUŞTU?

CHP çatısı altında seçime girip toplamda 25 milletvekili çıkaran Ali Babacan'ın genel başkanı olduğu DEVA Partisi ile Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin birleşmek için görüşmeler yürüttüğü belirtilmişti.

Artı Gerçek’e konuşan partililer birleşme formülü konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirterek “Görüşmeler sadece genel başkanlar düzeyinde değil, genel başkan yardımcılar düzeyinde sürekli görüşmeler gerçekleşiyor. Çünkü bu durum iki tarafında işine gelmiyor ve mecliste grubun kurulması gerekiyor” demişti.

Siyasi parti gruplarının Meclis’teki komisyonlara üye bildirimi için son günün 9 Haziran tarihi olması sebebiyle görüşmelerin hızlandığını söyleyen partili, “Bu hafta bu konunun neticelendirilmesi gerekiyor. Şu aşamada görüşmelerin de olumlu seyrettiğini söyleyelim” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar