DEVA Saadet ve Gelecek'in Meclis grubu uygun bulunmadı

DEVA Saadet ve Gelecek'in Meclis grubu uygun bulunmadı
DEVA) Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi arasında yürütülen, Meclis’te grup kurma çalışmaları son buldu. Yeneroğlu, "Meclis grubu modeline arkadaşlarımız büyük bir ekseriyetle uygun olmadığını düşündü" dedi.

Artı Gerçek - 14 Mayıs seçimlerinde toplamda 35 sandalye elde eden Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi arasında yürütülen, Meclis’te grup kurma çalışmaları sona erdirildi. DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, "Meclis grubu modeline arkadaşlarımız büyük bir ekseriyetle uygun olmadığını düşündü. Parti kimliğimizin ön plana çıkması noktasında bu modelin sorun doğuracağını düşündü" ifadelerini kullandı.

Halk TV canlı yayınına bağlanan DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, üç partinin Meclis'te grup kurma düşüncesinin sona erdiğini duyurdu. Katıldığı programda, "DEVA Partisi'nde de arkadaşlarımızın çok büyük bir ekseriyeti ortak grubun ciddi komplikasyonlar doğuracağını ve üç partinin de kendi politikalarını, kendi kimliğini yıpratacağını ve bu sebepten dolayı bu modelin uygun olmadığı kanaatine vardık." ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Üç parti, kendi içinde değerlendirmeler yaptı. Netice itibariyle biz DEVA Partisi olarka kendi teşkilatlarımız, il başkanlarımız ve genel merkez yönetim kuruluyla yaptığımız toplantıların neticesinde ortak bir meclis grubu modeline arkadaşlarımız büyük bir ekseriyetle uygun olmadığını düşündü. Parti kimliğimizin ön plana çıkması noktasında bu modelin sorun doğuracağını düşündü. Zannedersem Saadet Partisi'nde de aynı görüş ortaya çıktı. DEVA Partisi'nde de arkadaşlarımızın çok büyük bir ekseriyeti ortak grubun ciddi komplikasyonlar doğuracağını ve üç partinin de kendi politikalarını, kendi kimliğini yıpratacağını ve bu sebepten dolayı bu modelin uygun olmadığı kanaatine vardık. O açıdan bu modele arkadaşlarımız hayır dedi."

NE OLMUŞTU?

14 Mayıs'ta düzenlenen genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden Meclis'e giren Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi'nin Meclis'te grup kurmak için görüşmelere başlamıştı.

Her partiden yedi milletvekilinin yer alması planlanan yeni çatı partinin, bir sonraki aşamada “birleşme partisi”ne dönüşebileceği de belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar