Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi, AYM'ye taşınıyor

CHP, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni Anayasa Mahkemesi'ne taşımaya hazırlanıyor. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Ek MTV'yi Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Bunu yurttaşlarımız ödemek zorunda değil" ifadesini kullandı.

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi, AYM'ye taşınıyor

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi.

Herkesin MTV konusunda davalarını açarak tepki göstermesi gerektiğini kaydeden Başarır, "Türkiye sahipsiz kalmayacak. Biz de (ek MTV'yi) Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" dedi.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Başarır, şunları söyledi:

"Bize oy veren vermeyen, seçimlerde özellikle haklarını savunduğumuz memur, emekli, işçi, çiftçi kandırıldınız. Üç aylık çirkin senaryo ile kandırıldınız. Sizin haklarınızı yine muhalefet olarak biz savunacağız. Herkes bence MTV'den, dava açmalı ve tepki vermeli. Türkiye sahipsiz kalmayacak. Biz de (ek MTV'yi) Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Bunu yurttaşlarımız ödemek zorunda değil."

ARAÇ SAHİPLER EK MTV ÖDEYECEK

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksiti bu ay alınacak. Araç sahipleri ayrıca, ilki ağustos sonu, ikincisi kasım sonu olmak üzere ek MTV ödeyecek. Yıl sonuna kadar kayıt ve tescil edilecek olan taşıtlardan ‘bir defaya mahsus’ 2023’te tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar ek MTV alınacak. (HABER MERKEZİ)