EMEP milletvekili Sevda Karaca'dan çağrı: Depremzedelerin elektrik borçları silinsin

EMEP milletvekili Sevda Karaca'dan çağrı: Depremzedelerin elektrik borçları silinsin
EMEP Milletvekili Sevda Karaca, depremzedelere elektrik faturası gönderilmesine tepki gösterdi. Karaca "Faturaların ertelenmesi ya da taksitlendirilmesi değil silinmesi gerekir" dedi.

Artı Gerçek - Deprem bölgesinde üç ay ertelenen elektrik faturalarının seçimin ardından toplu olarak gönderilmeye başlandığını belirten Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca, Meclis'i bu konuda harekete geçmeye çağırdı.

Konuyu TBMM gündemine taşıyacağını belirten Karaca, Islahiye Altınüzüm'den kendisine gönderilen bir faturayı sosyal medya hesabından paylaşarak, şu açıklamayı yaptı:

“Seçim bitti, depremzede 4 aylık elektrik faturasıyla karşı karşıya!

6 Şubat’taki deprem felaketinden etkilenen kentler afet bölgesi ilan edilmiş, elektrik, su ve doğalgaz faturalarının 3 ay boyunca ertelendiği açıklanmış, bu da müjde olarak duyurulmuştu. Sizin müjdeniz seçim bitene kadar!

Evler yıkık yada hasarlı, yaşam çadırda sürüyor. İçecek su yok. İşsizlik kol geziyor. İşte İslahiye Altınüzüm’den bir fatura, bu koşullarda bu faturayı halk nasıl ödesin? Depremzedelerin elektrik faturalarının ertelenmesi ya da taksitlendirilmesi değil silinmesi gerekir. Bu konuda mecliste de depremzedelerle birlikte ses yükselteceğiz.”

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar