Erdoğan'dan öğretmen atamalarına dair açıklama: Yarın bakanlığımız paylaşacak

Erdoğan'dan öğretmen atamalarına dair açıklama: Yarın bakanlığımız paylaşacak
Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas'ın ateşkes açıklamasına değindi, "İsrail'den de aynı adımı bekliyoruz" dedi. Erdoğan, beklenen öğretmen ataması ile ilgili açıklamayı ise yarına bıraktı: Son bir kez görüşeceğiz.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada Hamas'ın Mısır ve Katar'ın Gazze için ateşkes önerisini kabul ettiğini duyurmasıyla ilgili konuştu. Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki operasyonlarına da değinen Erdoğan, "PKK, Irak ve Suriye'de hayat alanı buldukça güvende hissedemeyiz" dedi.

ATAMA AÇIKLAMASI GELMEDİ

Kabinenin bugünkü toplantısında, atanacak öğretmen sayısının belirlenmesi bekleniyordu ancak, beklenen açıklama gelmedi. Erdoğan, atama bekleyen öğretmenlerin durumuyla ilgili "Son bir kez daha görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Irak, PKK'yı yasaklı örgüt ilan etti. PKK'nın terör örgütü olarak ilan edilmesini bekliyoruz. Terör belası, Irak için de büyük bir tehdit kaynağıdır.

PKK, Irak ve Suriye'de hayat alanı buldukça güvende hissedemeyiz.

Irak ve Suriye operasyonlarımız neticesinde manevra alanı iyice daralan bölücü örgüte neşteri önümüzdeki süreçte vuracağız.

HAMAS'IN ATEŞKES AÇIKLAMASI: Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Batılı ülkeler barış için İsrail'e baskı yapmalıdır.

1 MAYIS SARAÇHANE: Samimi çağrımıza rağmen Saraçhane'deki görüntüler 1 Mayıs ruhuna gölge düşürmüş, siyaset ve toplumda yumuşama istemeyen marjinal odaklara malzeme verilmiştir.

YENİ MEFREDAT TASLAĞI: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, inşallah evlatlarımızı geleceğe çok daha donanımlı, erdemli, şuurlu şekilde hazırlayacaktır. Eğitim modelimizin niteliğini her açıdan yükselteceğine inanıyorum.

ÖĞRETMEN ATAMALARI: Bugün ayrıca atama bekleyen öğretmen adaylarımızın durumunu da mütalaa ettik. Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımızla son bir kez daha görüşecek, ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek. Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda inşallah atamayı bilhassa bakanımız açıklayacaktır. "(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar