Erdoğan'dan Hollanda'ya: Bunlar faşist

Erdoğan'dan Hollanda'ya: Bunlar faşist
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya girişinin iptal edilmesini eleştirirken ‘bunlar Nazi kalıntısı’ diye konuştu. POLİTİKA...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya girişinin iptal edilmesini eleştirirken ‘bunlar Nazi kalıntısı’ diye konuştu.

POLİTİKA – Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rotterdam'a gitmeye hazırlanan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş izninin güvenlik endişesi nedeniyle iptal edilmesine ilişkin olarak "Hollanda, 1 sıçrarsın 2 sıçrarsın; oradaki vatandaşlarımız 16 Nisan'da tezgâhınızı bozacak " dedi.

"İstediğiniz kadar baskı yapın. İstediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin, büyütün. Bunların hepsi size ters olarak dönecek. Bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan'dan sonra uygulamalarımızı başlatacağız" diyen Erdoğan "Hollanda, sen istediğin kadar bakanımızın uçuşuna izin verme, bakalım sizin uçaklarınız bundan sonra buraya nasıl gelecek" diye konuştu.

‘BUNLAR NAZİ KALINTISI’

Erdoğan, şöyle dedi: ‘’Bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan'dan sonra uygulamalarımızı başlatacağız. Siz istediğiniz kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırmayın. Bakalım senin uçakların bu ülkeye bundan sonra nasıl gelecek? Ben burada diplomasiyi konuşuyorum, vatandaşların uçaklarına bir şey diyemeyiz. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist.’’

HOLLANDA MASLAHATGÜZARI DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Çavuşoğlu’nun referandum propagandası yapmak için ülkeye gitmesinin engellenmesinin ardından Hollanda’nın Ankara maslahatgüzarı Dışişleri’ne çağrıldı.

Açıklama, AB Bakanı Ömer Çelik’ten geldi.

Çelik Hollanda’ya "Teröristler rahatça gezip toplantı yapıyor. 16 Nisan’da çıkacak ‘evet’ kendilerine cevap olacaktır. Vatandaşlarımız gerekli cevabı kendilerine vereceklerdir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar