Erdoğan, Can Atalay'ın yanında olanları İsrail'i savunmakla suçladı

Erdoğan, AYM'nin ikinci kez hak ihlali kararı vermesine rağmen Yargıtay engeline takılarak halen tutuklu bulunan Can Atalay'ı hedef alarak, Meclis'e girmesini savunmayı Filistin'e karşı İsrail'i savunmaya benzetti ve Atalay'a "terörist" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Yalova Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda AK Parti'nin Yalova İlçe Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Burada yaptığı konuşmada adaylar için oy isteyen Erdoğan, 'terör' suçlamasında bulunduğu CHP ve DEM Parti'yi Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay üzerinden suçladı. Erdoğan, AYM'nin ikinci kez hak ihlali kararı vermesine rağmen Yargıtay engeline takılarak halen tutuklu bulunan Can Atalay'ın Meclis'e girmesini savunmayı Filistin'e karşı İsrail'i savunmaya benzetti ve Atalay'a "terörist" dedi.

ANKA'da yer alan haberde, Erdoğan'ın konuşmasından ilgili bölüm şöyle:

'18 YIL HAPSE MAHKUM OLMUŞ BİR TERÖRİSTİ MECLİS'E TAŞIMAK İÇİN HUKUKUN ALTINDAN TÜNEL KAZMAKLA KALMIYOR, CEZAEVLERİNDEKİ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINI SALMANIN HESABINI YAPIYORLAR'

"CHP gibi istismar siyaseti yapanların sonu, DEM gibi bölücü emeller peşinde koşan partilerin elinde oyuncak olmaktır. Bu zihniyet 18 yıl hapse mahkum olmuş bir teröristi Meclis'e taşımak için hukukun altından tünel kazmakla kalmıyor, şimdi işi daha da ileri götürüp mahalli seçim işbirliği kisvesi altında cezaevlerindeki terör örgütü mensuplarını salmanın hesabını yapıyorlar. 3-5 oy daha fazla oy alacağız, 2-3 belediyede oylarımızı arttıracağız diye hoyratça, çiğnenmedik hiçbir ilke, işportaya çıkarılmadık hiçbir değer bırakmadılar. Gazi Mustafa Kemal'in partisini götürdüler siyasi kariyerleri uğruna bölücü örgütün DEM'ine rehin verdiler. 'Gel bakalım Muharrem' dediler, FETÖ taktikleri ile tasfiye ettiler. Bay Kemal'i günah keçisi ilan edip yalnızlığa iterek CHP'nin başına Özgür efendiyi getirenlerin ilk işi bu parti ile bölücü örgütün güdümündeki partiyi demlemek oldu. Dikkat ederseniz yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Ülkenin ve milletin aleyhine her işte CHP ve DEM birlikte hareket ediyor.

'İSRAİL-FİLİSTİN ARASINDA, İSRAİL'İN YANINDA YER ALANLAR BUNLAR'

Teröre karşı en etkili silahımız olan SİHA'lardan rahatsız olanlar bunlar. Bölücü emellere set çeken, sınır ötesi harekâtlarımızdan rahatsız olanlar bunlar Türkiye'nin nüfuz alanının genişlemesinden rahatsız olanlar bunlar. Tam 30 yıllık işgalin ardından Karabağ'ın özgürlüğüne kavuşmasından rahatsız olanlar bunlar. Filistin'de hakkı ve adaleti savunmamızdan rahatsız olanlar bunlar. İsrail-Filistin arasında ne yazık ki değerli kardeşlerim, İsrail'in yanında yer alanlar bunlar. Ülkemizin mazlum ve mağdurlara el uzatmasından rahatsız olanlar yine bunlar. Hırsızlıkları, yolsuzlukları, belediyelerde kurdukları soygun düzenleri ortaya çıkınca gazetecilere saldıran, kadınlarımıza dil uzatan, hakaret eden, küfreden edepsizler yine bunlar."

Erdoğan ardından Yalova ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığı adaylar şöyle:

Altınova: Regaip Ahmet Özyiğit

Armutlu: Cengiz Aslan

Çınarcık: Numan Soyer

Çiftlikköy: Recep Hacı

Termal: Hüseyin Sinan Acar (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar