Erdoğan: HÜDAPAR tamamen yerli ve milli bir yapı

Erdoğan: HÜDAPAR tamamen yerli ve milli bir yapı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında, HÜDAPAR'ın desteğine dair "Tamamen yerli ve milli bir yapı" ifadelerini kullandı ve "kıymetli buluyorum" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı NTV - Star TV ortak canlı yayınında HÜDAPAR ile ilgili tartışmalara yönelik soruya "HÜDAPAR tamamen yerli ve milli bir yapıdır" sözleriyle yanıt verdi. Partinin desteğini kıymetli bulduklarını söyleyen Erdoğan, " Yerli ve milli tüm partilere kapımız açık dedi.

Erdoğan, ortak canlı yayındaki konuşmasının başında Ramazan ayının başlangıcını kutladı.

Kalıcı konutlara değinen Erdoğan, "Bir yıl içinde kalıcı konutları bitireceğiz. Bu konuda Türkiye'den daha hızlı refleks gösterecek başka bir ülke yok. Depremin ilk dakikalarından itibaren hızlı bir durum tespiti yaptık" dedi.

Devletin tüm imkanlarını depremzedeler için seferber ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Milletimiz sağolsun" dedi:

"Vatandaşlarımızın hiçbiri kendisini çaresiz, yardımsız hissetmedi."

Erdoğan, depremdeki yıkımla ilgili sorumlulukları olanlara yönelik soruya, şu cevabı verdi:

'302 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI'

Depremde yıkılan binalarda sorumlulukları olan 1364 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. 302 şüpheli tutuklandı. 312 kişi hakkında yakalama kararı var. Şüphelilerden 64'ünün öldüğü tespit edildi."

Yeni yapılacak konutlar için ise " Biz bu konuda çırak değiliz, ustayız" ifadelerini kullanan Erdoğan "Toplamda 650 bin konut inşa edeceğiz" dedi.

Erdoğan, artçı sarsıntılar sürerken yeni konut inşa edilmesi hakkındaki tartışmalara ve yer bilimcilerinin eleştirilerine yönelik soruya ise "Müddei iddialarını ispat etmek zorundadır" diyerek şu yanıtı verdi:

"Ama biz Van'da kendimizi ispat ettik. Biz onları orada yaptık. Erciş'i baştan aşağı biz yaptık. İzmir'de aynı şekilde. Dikey mimariye girmiyoruz, zemin kontrolleri de yapıldı. Fay hatlarından uzak bölgeler seçilecek. Fay hattına konut yapılmış, hepsi 1999 öncesine ait.

'MİKSERLERLE ÇALIŞIYORLAR'

Biz zaten Elazığ depreminde de artçı depremler sürerken inşa sürecine başladık ve o binalarda hiçbir hasar meydana gelmedi. Beton dökme işlemlerinde mühendislerimiz hassasiyetle çalışıyorlar. Eski dönemlerde olduğu gibi değil, mikserlerle çalışıyorlar."

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"(Deprem konutları) Yarın temel atmaya başlıyoruz ve söz verdiğimiz gibi inşallah 1 yıl içerisinde kalıcı konutları bitirmeye Rabbim bizleri muvaffak etsin.

Deprem bölgesinde kalıcı konutların inşa çalışmaları kapsamında 40 bin 104 afet konutu ile 6 bin 223 köy evinin ihalesi yapıldı.

Depremin tehdit etmediği hiçbir şehir yok. Tehdit var ama felaket tellallığını doğru bulmuyorum. İstanbul'da yapılan planlara kimse uymuyor.

Kentsel dönüşümde muhalefet nedeniyle sıkıntı yaşadık. İnşallah bu depremler muhalefetin aklını başına getirir de kentsel dönüşüme karşı çıkmazlar.

ÜNİVERSİTELERDE ONLİNE EĞİTİM

YÖK'e gerekli talimatları verdik. Şu anda diyoruz ki online sisteme biraz daha devam edelim. KYK yurtları bizim çok işimizi görüyor. Şartlar elverişli olursa uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir."

(HDP - CHP görüşmesi) HDP, en başından beri bu masanın (Altılı masa) 7'inci ortağıydı. HDP eşittir PKK'dır. Bunu her zaman söyledik. Benim milletim millidir, yerlidir. HDP'nin masadaki konumunu milletim düşünsün. HDP aday çıkarmayarak bütün varlığıyla bu kumar masasına oturmuş durumda. HDP'nin taleplerini Kandil belirliyor. Milletim tüm bu oyunları görüyor. Milletim 14 Mayıs'ta gereken cevabı verecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

"Emeklilerle ilgili çalışmalarımızı yaptık. Bu akşam müjdeyi vereyim. 7.500 lira olarak bu akşam açıklamış oluyoruz, hayırlı olsun. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar