Erdoğan DSP ile görüşecek

'10 gün önce Cumhurbaşkanlığı’ndan randevu verdiler.'

Erdoğan DSP ile görüşecek

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a kulislerde dillendirilen söylentilerle ilgili sorular yöneltti. Sözcü'den Deniz Zeyrek ise "DSP de artık söylem ve amaç birliği ile resmi olarak olmasa da fiili olarak Cumhur İttifakı’nın 'sol bek' eksiğini gidermiş oldu' diye yazdı.

Selvi'nin Aksakal'la görüşmesini aktardığı yazısının ilgili bölümü şöyle:

DSP Genel Başkanı ile görüşmemizde kulislerde dolaşan söylentileri hatırlattım. "Arkanızda külliye mi var?" diye sordum. "Öyle bir şey yok" dedi.

İLGİLİ HABER: 'CHP'NİN TASFİYE EDİLMESİ GEREKİYOR'

DSP Genel Başkanı seçildikten sonra 2 kez yazılı, 2 defa da sözlü olmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep ettiğini, DSP Genel Başkanlığı’na seçildiği iki kongreden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tebrik telgrafı gönderdiğini anlattı. "10 gün önce Cumhurbaşkanlığı’ndan randevu verdiler. Özel kalemi arayıp ‘Görüşme seçim sürecinde yanlış anlaşılır. Seçimden sonra hayhay’ dedim" diye anlattı. Randevu seçim sonrasına ertelenmiş.

İktidarın CHP’yi bölmesi için DSP’ye destek verdiği iddiasını sordum. Sert bir şekilde tepki gösterdi. "Zinhar yok" dedi. "Zaten öyle bir şey olamaz" diye üsteledi.

DSP bu seçimlerin sürpriz partisi oldu. CHP, hesap etmediği köşeden gol yedi. CHP’de aday gösterilmeyen isimlerin ikinci adresi DSP oldu.

"DSP FİİLİ OLARAK CUMHUR İTTİFAKI'NIN 'SOL BEK' EKSİĞİNİ GİDERMİŞ OLDU"

Sözcü’den Deniz Zeyrek ise DSP'nin tutumunun Cumhur İttifakı ile örtüştüğünü yazdı. Yazısında "DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın işi CHP’yi FETÖ’cüleri aday göstermekle itham etme noktasına getirmesi, söyleminin Cumhur İttifakı ile örtüştüğünü gösteriyor. Bu da DSP’nin yerel seçimlerde rakip olarak Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP’yi değil, CHP’yi gördüğünü gösteriyor" diyen Zeyrek şunları dile getirdi:

Kılıçdaroğlu, Türkiye iki kutuplu bir siyasetin rotasına girdiği andan itibaren İYİ Parti ile Saadet Partisi’ni yanında tutarak kutuplaşmanın "sağ-sol kutuplaşması" olmasının önüne geçmişti. Oranın 65-35 yerine 51-49 seviyesinde dengelenmesi, iktidar için önemli bir kontrol mekanizmasına dönüşmüştü.

Millet İttifakı’nda milliyetçi, muhafazakar ve sol partiler bir aradaydı ama Cumhur İttifakı’nda sadece milliyetçi ve muhafazakar iki parti vardı. Anadolu Ajansı’nın özel röportaj yapacak kadar özel ilgi gösterdiği, İHA’nın haberlerini genişçe servis ettiği, hükümete yakın televizyon kanallarının 24 saatte 49 kez haber yaptığı DSP de artık söylem ve amaç birliği ile resmi olarak olmasa da fiili olarak Cumhur İttifakı’nın "sol bek" eksiğini gidermiş oldu.

Bu arada dün rahmetli Bülent Ecevit döneminden tanıdığım bir çok DSP’liyi aradım. Dediklerine göre Rahşan Ecevit dahil hiçbir eski DSP’linin bu yeni yönetim ile bağı kalmamış.

Partinin Ecevit döneminden kalan parasının tamamen harcandığını, Genel Merkez dışındaki mal varlıklarının satıldığını, DSP’nin 24 Haziran seçimlerine bile katılamadığını, (özetle söylemek gerekirse) CHP’nin küskünlerini toplayarak sahaya çıkmaya çalışan DSP’nin merhum Ecevit’in DSP’siyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını bu vesileyle öğrenmiş oldum. (POLİTİKA SERVİSİ)

erdoğan görüşme DSP