Erdoğan, ekonomik krizi 'siyasi oyun' olarak niteledi

Erdoğan, ekonomik krizi 'siyasi oyun' olarak niteledi
Erdoğan, yaşanan sorunların, siyasi oyunların hayata geçirilme ürünü olduğunu ileri sürdü. "Ekonomide yaşadığımız sıkıntıların çok büyük kısmı siyasi saikle hayata geçirilen oyunların ürünüydü." Erdoğan ayrıca, "Gözümüzü 2053’e diktik" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Türkiye'yi faiz, kur ve enflasyon cenderesinde tutmak isteyenlerle boğuşarak bugüne geldik. Ekonomide yaşadığımız sıkıntıların çok büyük bir kısmı iktisadi değil, siyasi oyunların ürünüydü" sözlerini sarf etti.

Erdoğan, Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni'nde ekonomiye yönelik mesajlar verdi.

Ekonomide yaşanan sıkıntıların çok önemli kısmının iktisadi değil, siyasi oyunların hayata geçirilme ürünü olduğunu iddia eden Erdoğan, "Her mücadelenin elbette bir yükü oluyor. Seçim öncesi, ekonomi üzerinden ülke siyasetini dizayn etme girişimine bir kez daha şahit olduk" dedi.

Mevcut krizin çözümü için 'milli birlik' söylemine sarılan Erdoğan, "Milletimizin sorunlarını çözmek için de yoğun uğraş gösteriyoruz. Yeter ki biz milletçe birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.

2023 vizyonunun çoğunu hayata geçirdiklerini öne süren Erdoğan "Gözümüzü 2053'e diktik. Gençlerimizin gözlerinde 2053 hedeflerimizi hayata geçirecek azmi ve coşkuyu görebiliyorum" dedi.

'2053 HEDEFLERİNİ HAYATA GEÇİRECEK AZMİ VE COŞKUYU GÖREBİLİYORUM'

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Biz 2023 vizyonu dediğimizde bunlar 15 yıl sonrasının hayalini kuruyor, o kadar siyasi ömürleri olacak mı diyenlerin çoğunun siyasi ömrü bizden önce dolup gitti. 2023 vizyonumuzun çoğunu hayata geçirmiş olmanın şevkiyle gözümüzü 2053'e diktik. Gençlerin gözünde 2053 hedeflerini hayata geçirecek azmi ve coşkuyu görebiliyorum. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelme yolunda ilerleyen Türkiye için hedefler artık birer hayal değil. Sizlerin de tüm hesaplarınızı Türkiye'nin 2053'te ulaşacağı yere göre yaptığınıza inanıyorum. Sizleri Türkiye Yüzyılı'nın inşasında önemli görevler bekliyor.

'EKONOMİDE YAŞADIĞIMIZ SIKINTILARIN ÇOK BÜYÜK KISMI SİYASİ SAİKLE HAYATA GEÇİRİLEN OYUNLARIN ÜRÜNÜYDÜ'

Bir asırlık cumhuriyetimizin her dönemi kendi içinde zorluklarla geçmiştir. Kuruluş dönemi haricinde son 10 yılda yaşadık isteyenlerin tuzaklarıyla boğuşarak bugünlere geldik. Sorunlarımızın bir kısmının iktisadi dayanakları vardır. Ekonomide yaşadığımız sıkıntıların çok büyük kısmı siyasi saikle hayata geçirilen oyunların ürünüydü. Hamdolsun tıpkı siyasi mücadelelerde kendi gücümüzle elde ettiğimiz kazanımlar gibi ekonomide de tedbirler geliştirerek yolumuza devam ediyoruz. Her mücadelenin bir bedeli oluyor." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar