Erdoğan: Esad'la görüşmeye kapalı değiliz, görüşürüz

Erdoğan: Esad'la görüşmeye kapalı değiliz, görüşürüz
Erdoğan, Türkiye-Rusya-İran-Suriye dörtlü zirvelerinin devam edip etmeyeceği sorusuna yanıtladı. Erdoğan, "Bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil. Biz Beşar Esad'la da görüşme noktasında kapalı değiliz. Görüşürüz" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Körfez ülkelerine yapacağı ziyaret öncesinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın çekildiğini açıkladığı Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ve Suriye ile ilişkiler konularında konuştu.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Erdoğan, tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin bugün Kremlin'den yapılan açıklamaya atıfta bulunarak, "Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum" dedi.

'KUZEY SURİYE'DEN ÇIKMAMIMIZI İSTİYORLAR, BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ'

Suriye ile normalleşme adımlarına ilişkin soruya da yanıt veren Erdoğan, "Şu anda Suriye'de Esed, maalesef Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Biz orada terörle mücadele ediyoruz" dedi.

Türkiye-Rusya-İran-Suriye dörtlü zirvelerinin devam edip etmeyeceği sorusu üzerine Erdoğan, "Biliyorsunuz bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil, kapı açık. Bu, dörtlü zirvelerle ilgili de biz yine hem bu dörtlü zirveler yapılsın ama biz Beşar Esad'la da görüşme noktasında kapalı değiliz. Görüşürüz. Bütün mesele onların bize yaklaşım tarzı" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar