Erdoğan: Görevde olduğum sürece, faiz her geçen ay inmeye devam edecek

Erdoğan: Görevde olduğum sürece, faiz her geçen ay inmeye devam edecek
Balıkesir'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevde olduğu sürecefaizin ineceğini savundu: Kimse bize bu konuda akıl vermesin.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuva-yı Milliye Meydanı'nda düzenlenen "Balıkesir OSB, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"ne katıldı.

Burada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 20 Ekim'de yapacağı yılın son üç Para Politikaları Kurulu (PPK) öncesinde, faiz indirimine ilişkin yeni bir açıklama yapan Erdoğan, "Sorunumuz devletin batması değil, fiyatların dalgalanmasıdır. Bu basit gerçeği göremeyen sözde iktisatçılar hala faiz lafı gevelesin, biz üretimi ve istihdamı destekleyeceğiz" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecek. Kimse bize bu konuda akıl vermesin."

"GELİŞMİŞ ÜLKELERİ GERÇEKTEN SIKINTILI BİR KIŞ BEKLİYOR"

Öte yandan, Türkiye'deki derin yoksulluğu ve yüzde 187'lik enflasyonu unutan Erdoğan, "Gelişmiş ülkeleri gerçekten sıkıntılı bir kış bekliyor. Bizim böyle bir derdimiz yok" iddiasında bulundu.

Erdoğan, "Bugün dünyanın neresinde yaşayan yakınınız varsa telefon açın, enflasyonun günlük hayatlarına yansımalarını sorun. Gerçek tabloyu onlar size anlatacak" dedi.

"SANDIKLARI PATLATMAYA HAZIR MIYIZ?"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

"Pankart asılmış, dikkatimi çekti. Siz ezberlemişsinizdir ama hatırlatmam gerekecek. Zeytini koydum tasa, çıkardım yağını basa basa, Balıkesir efelerinden oy yok sana altılı masa. Bizim milletimiz böyle, kimsenin aklına gelmeyeni koyarlar masaya. Eskiler iki gönül bir olunca samanlık seyran olur diyor. Biz de milletimizle bir olduğumuzda dünyanın yükü omuzlarımıza binse şikayet etmiyoruz. Yedi düvel karşımıza dikilse de eyvallah etmiyoruz. Balıkesir yanımızda olduğu müddetçe aşamayacağımız engel yoktur.

Türküde ne diyor; karanfil oylum oylum, geliyor selvi boylum, geç buradan şen olur benim gönlüm. Biz de gönlümüzü şen etmek için Balıkesir'deyiz. Maşallah karşımdaki topluluğa bakıyorum, bu ne muhteşem bir katılım. Balıkesir bugün bir başka. Gümbür gümbür nereye yürüyor 2023'e yürüyor. Rabbim, eliniz, diliniz dert görmesin diyorum ve dua ediyorum. Sandıkları patlatmaya hazır mıyız? Cumhur İttifakı'yla geleceğe yürümeye var mıyız?"

'YOLA ÇIKARKEN EĞİTİM, SAĞLIK, ADALET VE EMNİYET DEDİK'

"Toplam yatırım bedeli 10.8 milyar lirayı bulan, güncellenmiş harcama tutarıyla da 37,5 milyar lirayı geçen 357 ayrı yatırım kaleminin toplu açılışını yapıyoruz. Balıkesir'e yakışır. Açılışını yapacağımız yatırımları özetlemeye her zaman olduğu gibi yola çıkarken ne dedik, eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Bu ana başlıkları ulaşım, enerji, tarım, dış politikayla güçlendirdik. Türkiye'yi 20 yılda bu 4 temel direk üzerinde yükselterek buralara geldik. Eğitimle başlıyoruz dedim."

"6'LI MASA İHRACAT RAKAMLARINDAN ANLAMAZ"

"Şu anda biz göreve geldiğimizde 30 milyar dolarlık bir ihracatımız varken, bugün artık 250 milyar dolara yaslandık. Burası kasaba devleti değil, burası Türkiye. Çalışacağız üreteceğiz istihdam sağlayacağız ve ihracatımızı bununla patlatacağız. 6'lı masa ihracat rakamlarından anlamaz, onlar daha adayını tespit edemedi.

Tüm bu yatırımların şehrimize hayırlı bereketli olmasını diliyorum. Balıkesir'imizin nereden nereye geldiğini ifade edebilmek için son 20 yılda şehrimize kazandırdığımız eserleri sizlere hatırlatmak istiyorum. 20 yılda 50 milyar lira tutarında yatırım yaptık."

"BİZ VATANDAŞIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLDUK"

"Biz vatandaşımızı sokakta bırakmadık. Her zaman yanında olduk, bundan sonra da olacağız. TOKİ kanalıyla Balıkesir'de 11 bin 814 konut projesini hayata geçirdik. İlk evim, ilk iş yerim projesine Balıkesirliler tarafından 42 bin başvuru yapıldı."

"BAY KEMAL DİYOR Kİ, 'ÇİFTÇİLER AÇ'"

"İstanbul-İzmir Otoyolu'nun 106 kilometrelik kesimi Balıkesir'den geçiyor. Balıkesir'de 2 tane havalimanımız var. Kocaseyit Havalimanı'na 3 milyon, Balıkesir Havalimanı'na ise 1 milyon yolcu kapasiteli terminal binası yaptık. Bay Kemal diyor ki, 'çiftçiler aç, çiftçilere bir şey verilmedi.' Ben net rakamlar veriyorum."

"TÜRKİYE YÜZYILINA GİDEN YOLU İNŞA EDECEĞİZ"

"Bir başlık atıyorum, Türkiye yüzyılına giden yolu inşa edeceğiz. Bu seçimlerin başlığı ne; Türkiye yüzyılı. Türkiye yüzyılı için mücadele edenleri biliyorsunuz. Balıkesir'in tercihi ne olursa olsun başımızın üzerindedir. Dünya en zorlu dönemini yaşıyor. Küresel, siyasi ve ekonomik güç dengeleri temellerinden sarsılıyor. Ekonomik ve sosyal sıkıntıları daha köklü değişimlerin habercisi. Bu tablo ülkemizi de etkiliyor. Türkiye'nin farkı son 8-9 yıldır ardı ardına maruz kaldığı sıkıntılar sebebiyle bu süreci çok önceden görebilmesidir. Biz bunu önceden gördük. Altyapılar, küresel krizlerin ülkemize etkilerini en alt düzeyde tutuyor. Dünyaya örnek olacak adımlar atıyoruz. Sağlıkta dünya ile yarıştayız. 20 şehir hastanemiz dünyaya örnek, örnek."

"BİRİLERİ PUSLU HAVAYI FIRSAT BİLEREK VE MİLLETİ SOYMA PEŞİNDE"

"Refah düzeyindeki kayıpları telafi edecek tedbirleri yine biz alıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olmadığı gibi hayat pahalılığı hususunda da gözümüzü gerçeklere kapatmadık. Burada önemli olan yapıcı yaklaşımla, yük paylaşan anlayışla tartışma erdemini ortaya koyabilmektir. Bu erdemden yoksunlar karamsarlık gayesiyle pireyi deve yapıyor. Birileri bu puslu havayı fırsat bilerek hak ettiğinin çok ötesinde kazançlar sağlama hatta devleti ve milleti soyma peşine düşüyor. Yaygaracı ve fırsatçılara meydanı bırakmadık, bırakmayız. Yılbaşında inşallah durumları tekrar düzenleyerek refah kayıplarını telefi edecek adımları atacağız."

"FAİZ HER GEÇEN AY İNMEYE DEVAM EDECEK"

"Sorunumuz devletin batması değil, fiyatların dalgalanmasıdır. Bu basit gerçeği göremeyen sözde iktisatçılar hala faiz lafı gevelesin, biz üretimi ve istihdamı destekleyeceğiz. Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecek. Kimse bize bu konuda akıl vermesin."

Öne Çıkanlar