Erdoğan, TTB'yi hedef aldı: Çoklu baro çalışmasının bir benzerini yapacağız

Erdoğan, TTB'yi hedef aldı: Çoklu baro çalışmasının bir benzerini yapacağız
'Hükümetin her yaptığına karşı çıkarak siyasetin en çirkef halini sergilemek bir meslek kuruluşunun görevi olamaz.'

Türk Tabipler Birliği'ni (TTB) hedef alan Erdoğan, "TTB, açıkça Anayasa'ya aykırı faaliyet içindedir. Çoklu baro çalışmasının bir benzerini yapacağız" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. TTB'yi ve meslek örgütlerini hedef alan Erdoğan, "Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar Tabipler Birliği gibi bir kuruluşun başına geçebiliyor? Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir. Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Teröristten bu beklenir mi? TTB başta olmak üzere meslek kuruluşlarındaki sorunlar da tahammül edilemez seviyeye ulaşmıştır. Anayasa'ya aykırı faaliyet içindedir. "Çoklu baro" gibi çalışmayı burada da yapmalıyız. Cumhur İttifakı olarak bu çalışmayı başarılı bir şekilde yürüteceğimize inanıyorum" açıklamasında bulundu.

'MECLİS SÜRATLE HAREKETE GEÇMELİ'

TTB ile birlikte 28 kuruluş olduğunu söyleyen Erdoğan, Meclis'in bu konuyla ilgili çalışma yapacağını duyurdu. Erdoğan, "Hükümetin her yaptığına karşı çıkarak siyasetin en çirkef halini sergilemek bir meslek kuruluşunun görevi olamaz. Türkiye'nin artık bu ayıptan kurtulmasının vakti gelmiştir. Bu şekilde 28 tane kuruluş var, süratle adım atmamız lazım. Tek tek her meslek kuruluşu ile ilgili Meclis'imiz derhal harekete geçmelidir" ifadelerini kullandı.

'SURİYE'DE İŞLERİ VAR, KARABAĞ'A GİTMEZLER'

Azerbaycan- Ermenistan arasındaki çatışmalara ilişkin de konuşan Erdoğan, Suriye'den bölgeye cihatçı gönderildiği yönündeki iddialara, "Onları Suriye'de işi var daha" şeklinde yanıt verdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizi arayanlar, 'Suriye'den mücahitleri oraya gönderdiniz' diyorlar. Karabağ'a Suriyeli mücahit gönderme derdimiz yok. Onların Suriye'de işleri var daha, Karabağ'a gitmezler. Böyle bir şey yok. Biz Azeri kardeşlerimize her türlü desteği vereceğiz. Minsk 3'lüsü içindekilerin verdiği desteği niye konuşmuyorsunuz? Fransa'dan Rusya'dan gelen silahları niye konuşmuyorsunuz? Onların kendi topraklarında işi var, oraya gitmezler."

Cumhur ittifakının kaderiyle ülkemizin kaderi bütünleşmiştir" diyen Erdoğan, "Cumhur ittifakı olarak kendi içimizde ortaya koyacağımız güçlü dayanışma ve geniş uzlaşmalarla yasama yılını değerlendireceğiz. Her mücadelede desteğini yanında bulduğumuz ortağımız MHP'ye ve Sayın Devlet Bahçeli'ye şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı olarak ülkemizi yeni reformlarla, yeni hizmetlerle buluşturmayı sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan, Cumartesi günü Fatih sondaj gemisindeki yeni rezerv miktarını açıklayacağını da duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar