Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor

Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir kez daha İsrail'in Türkiye'yi hedef aldığını iddia etti: İsrail'in, durdurulmadığı takdirde yayılmacılığının nereye uzanacağını tahmin ediyoruz. Riski görüyor, her türlü tedbiri alıyoruz.

Artı Gerçek - AKP tarafından düzenlenen 'Filistin'in Geleceği Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir kez daha İsrail'in Türkiye'yi hedef aldığını iddia etti ve şöyle konuştu:

"Netanyahu'nun kabine üyeleri asıl gayelerinin nere olduğunu, gözlerini nereye diktiklerini, yaptıkları her yeni açıklama ile deşifre ediyor. Giderek şımaran, giderek azgınlaşan İsrail'in, durdurulmadığı takdirde yayılmacılığının nereye uzanacağını tahmin ediyoruz. Ülkemizde yaklaşan tehlikeyi göremeyen şahsiyetler varsa da biz riski görüyor, her türlü tedbiri alıyoruz"

'İSRAİL, BM'YE ALENEN MEYDAN OKUMUŞTUR'

İsrail'in Lübnan'da Birleşmiş milletler askerlerine yönelik saldırılarını da eleştiren Erdoğan şunları söyledi:

"Lübnan geçici görev gücüne saldırısıyla İsrail, başta güvenlik konseyi olmak üzere BM'ye alenen meydan okumuştur. Buna hiçbir tepki gelmemesi en az saldırılar kadar vahim bir durumdur. Gazzelilere , Lüblanlılara uzanan elleri BM nasıl engelleyecek? BM Güvenlik Konseyi bölgemizin kan deryasına dönmesini daha ne kadar seyredecek? Tekrar soruyorum, İsrail yönetimi uyguladığı vahşetle sadece binlerce masumu değil, kuralları ve değerleri de katletmektedir. Ölen, katledilen sadece kadın ve çocuklar değil, insanlığın vicdanıdır.

'1967 SINIRLARI TEMELİNDE ÖZGÜR BİR FİLİSTİN DEVLETİ KURULACAK'

1967 sınırları baz alınarak iki devletli çözümü hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Filistinli kardeşlerimizin de mücadeleyi vahdet içinde, birbirlerine kenetlenerek yürütmesini arzu ediyoruz. Türkiye, Filistinli ve Lübnanlı kardeşlerinin yanındadır. Zafer inşallah Gazze ve Lübnan'da inananların olacaktır. Allah'ın izniyle bu süreç 1967 sınırları temelinde özgür bir Filistin Devleti'nin kurulmasıyla neticelenecektir. Bir gün gelecek bu gözyaşı, bu acı son bulacak. Gazzeli anneler çocuklarının kefenini değil, inşallah çeyizini hazırlayacak. Batı Şeria'da işgal edilmiş tüm Filistin topraklarında çocuklar özgürce koşacak, korkusuzca oynayacak, gökyüzünde savaş uçaklarını değil, güneşi, ayı, yıldızları görecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar