Erdoğan: İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda sorgulamalar devam ediyor

Erdoğan: İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda sorgulamalar devam ediyor
G20 Zirvesi'nin ardından konuşan Erdoğan, İstiklal Caddesi'ndeki saldırı hakkında "Şu anda sorgulamalar devam ediyor" dedi. Erdoğan, "Terör tehdidini kaynağında bertaraf etme stratejimizi kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan G20 Zirvesi'nin kapanışında düzenlediği basın toplantısında, İstiklal Caddesi'ndeki saldırı konusunda "Şu anda sorgulamalar devam ediyor ve bildiğiniz gibi 81 yaralımız vardı. Yaralı sayısı 25'e düştü, 6 vefat var. Bu sorgulamalar neticesinde nereye uzanıyor, bunların araştırılması gerekiyor. Kararlı olduğumuzu tüm dünyanın bilmesi lazım" dedi.

Erdoğan, Batılı ülkeleri eleştirerek, "DEAŞ'la mücadele bahanesi altında terör örgütüne destek verenler de dökülen her damla kana ortaktır" dedi. "Tüm dost ve müttefiklerimizin, Türkiye'nin haklı mücadelesine samimi desteğini bekliyoruz" diyen Erdoğan'ın, "Terör tehdidini kaynağında bertaraf etme stratejimizi kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz" sözleri dikkat çekti.

ABD Başkanı Joe Biden'la yaptığı görüşmeye ilişkim soruya ise "Biden F-16'da olumlu gelişmelerin olduğunu söyledi" yanıtını verdi.

Erdoğan, Ukrayna'nın NATO üyesi komşusu Polonya'ya dün gece düşen füze hakkında da konuştu. Bu olayın Rusya ile ilgisi olmadığına inandığını belirten Erdoğan, Ankara'ya döner dönmez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşeceğini söyledi. Erdoğan, süresi 19 Kasım'da dolacak olan tahıl anlaşmasının uzatılması çağrısını da yineledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar