Erdoğan: Kimse hayvanlara eziyet edemez

Erdoğan: Kimse hayvanlara eziyet edemez
Konya'daki köpek katliamına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kimse hayvanlara eziyet edemez" dedi. Erdoğan, askeri harekatlar için de "Sınırları ötesinden başlayarak güvenli hale getirmekte kararlıyız" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye dışındaki askeri harekatların sürdürüleceği mesajını verdi. Sınırların 'güvenli' hale getirileceğini söyleyen Erdoğan "'Pençe-Kilit'te şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu harekatlarla adım adım ülkemizi, sınırları ötesinden başlayarak her karışıyla güvenli hale getirmekte kararlıyız" dedi. Erdoğan'ın gündeminde, Konya'daki köpek katliamı vardı.

Konya'da düzenlenen 'ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası, Büyükşehir Yatırımları ve Afşar Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Tesislerin Toplu Açılış Töreni'ne katılan Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

GEREKEN TEDBİRLER ALINDI: Aslında ülkemizin en modern tesisi olan belediyemizin hayvan barınağında görevli iki vicdansızın sebep olduğu görüntüleri üzüntüyle takip ettik. Haklarında adli ve idari takibat başlatılan sorumlular tutuklanmış, bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için gereken tedbirler alınmıştır. Kimse hayvanlara eziyet edemez. Dünyamızdaki canlı ve cansız tüm varlıklar gibi hayvanlar da bize Allah'ın bir emanetidir. Onlardan elbette istifade edeceğiz ama asla eziyet etmeyeceğiz, kötü davranmayacağız. Asla rıza gösteremeyiz. Bu konunun da yakın takipçisi olacağımızdan kimse şüphe etmesin.

Öne Çıkanlar