Erdoğan' Mardin'de DEM Parti'yi hedef aldı: Kimin eli kimin cebinde belli değil

Erdoğan' Mardin'de DEM Parti'yi hedef aldı: Kimin eli kimin cebinde belli değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'deydi. Seçime kısa süre kala Kürt illerine giden Erdoğan, DEM Parti'yi ve kent uzlaşısı kavramını hedef aldı. Kayyım belediyeciliğini savunan Erdoğan Mardinlilere "Gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz?" diye sordu.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime kısa bir süre kala Şırnak ve Mardin'de miting düzenledi.

Kayyım belediyenin kenti Erdoğan'ın gelişine hazırlamasının ardından Mardin'de bir konuşma yapan Erdoğan, kentte DEM Parti ve partinin siyaset arenasına kazandırdığı "kent uzlaşısı" kavramını hedef aldı.

'KENT UZLAŞISI DİYE BİR ŞEY UYDURDULAR'

Erdoğan CHP'yi ve DEM Parti'yi kast ederek "Vatandaşın gözünden kaçırmaya çalıştığımız gizli, saklı işimiz yok. Adeta bir cam gibi şeffafız. Bir de karşı tarafa bakın, ortada siyasi ahlak dürüstlük ve şeffaflık adına hiçbir şey yok. Kent uzlaşısı diye bir şey uydurdular kimin eli kimin cebinde belli değil" dedi.

ÖZEL'E: MİKROFONU ALAN KENDİSİNE HAD BİLDİRİYOR

Erdoğan, CHP kanadında DEM Parti'yi hedef alan söylemleri de konuşmasına dahil ederek, "Mikrofonu alan kendisine had bildiriyor" sözleriyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef aldı.

Erdoğan'ın konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

"Belediyeleri, DEM ile beraber yönetilecekler ve DEM'siz yönetilecekler diye ikiye ayırmışlar. Bununla kalmamış, DEM'lilerin kapısında girecekleri ve giremeyecekleri belediyeler diye paylaşmayı ihmal etmemişler. Biri çıkıyor, 'DEM'lileri kaldırımda görsem yolumu değiştiririm' diyor, bir başkası çıkıyor, 'DEM'e oy verenleri belediyeye almam' diyor. Ötekisi çıkıyor, 'Size ne oluyor, biz anlaştık, belediyeleri beraberce yöneteceğiz' diyerek, tutmayın küçük enişteyi edasıyla posta koyuyor. Tüm bu skandallar yaşanırken genel başkanlık koltuğunda oturan şahsı ya kimse takmıyor ya da mikrofonu ele geçiren, kendisine had bildiriyor."

Kürt illerinden olan ve kayyım belediyeyle yönetilen Mardin'de "kimlik siyaseti eleştirisi" yapan Erdoğan, "Sizinle aramıza giren Cehape değil miydi" diyerek şu ifadeleri kullandı:

'SIRF KİMLİK SİYASETİ SEBEBİYLE DEM'E OY VERMEYİ DÜŞÜNENLER'

"Madalyanın öbür tarafında da durum çok vahim. Lafa geldiğinde Kürtler hakkında çıkıp onları istismar edenler bu dalavere karşısında tek bir cümle kurmuyor. Seçmenlerin haysiyetini bile savunmayacak kadar acziyet içindeler. Türkiye son bir haftadır artık geride kaldığını düşündüğümüz tek parti faşizminin en ilkel hallerine şahit oluyor. Kendilerince Kürt kardeşlerimizin iradesin ipotek koyanlar, sadece havaya bakıp ıslık çalıyor. Söz konusu Cehape olunca kuyruklarını kıstırıp olay yerinden uzaklaşmayı seçtiler.

Son 21 yılında attığımız her demokratikleşme adımına karşı çıkanlar bunlar değil miydi? Her türlü engele rağmen hak ve özgürlükler konusunda sessiz devrim gerçekleştiren bize demediklerini bırakmayanlar bunlar değil miydi? Yasakçı zihniyete verdiğimiz mücadeleye rağmen sizinle aramızı bozmaya çalışanlar bunlar değil miydi? Şimdi aynı kesimler 2024 yılında tek partinin faşist ruhunu hortlatan Cehape karşısında üç maymunu oynuyor. Bunun takdirini sırf kimlik siyaseti sebebiyle DEM'e oy vermeyi düşünen vatandaşlarımın en iyi şekilde yapacağına inanıyorum.

'GERÇEK BELEDİYECİLİĞİ TERCİH EDİYOR MUYUZ?'

Bu sefer Mardin'in tercihinin istismar ve kimlik siyasetinden yana değil, eser ve hizmet siyasetinden yana olacağını biliyorum. Şimdi buradan soruyorum hazır mıyız? Mardin, 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? Gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz?

'HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DİYENLER BİZE FİLİSTİN DERSİ VEREMEZ'

Özel'in dünkü konuşmasında "Filistin meselesi bizim için yeni bir mesele değildir. Hamas'ın yaptığı bir terör eylemidir" sözlerine de tepki gösteren Erdoğan, İsrail'le ticaret konusundaki eleştirilere atıf yaparak "Hamas terör örgütüdür' diyen CHP'nin listelerinden Meclis'e girenler, CHP'nin seçim stratejisine hizmet edenler, Filistin konusunda bize ders veremezler. Her kim bu milletin Gazze ve Filistin davasındaki gayretini sorguluyorsa açıkça kendi insanına hakaret ediyor demektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Mardin mitingi öncesinde Şırnak'ta miting yapmış, İdil ilçesinde Erdoğan'ın koruma ekibi kaza yapmıştı. Kazada bir polis ölmüş, ikisi polis olmak üzere üç kişi yaralanmıştı.

Erdoğan Mardin mitinginde kazaya değinerek ölen polis memuru Fırat Dere'ye Allah'tan rahmet diledi.

ERDOĞAN'DAN ÖNCE DEM PARTİ'NİN BİLBOARLARI SÖKÜLMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan kente gelmeden önce kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi, DEM Parti'nin kiraladığı bilboardları sökmüş yerine AKP reklamları asmıştı. DEM Partililer bu duruma tepki göstermiş, "Çok az kaldı, gideceksiniz. Bizim olanı geri almaya geliyoruz" demişlerdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar