Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i cinayetten 1.5 yıl sonra kabul etti

Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i cinayetten 1.5 yıl sonra kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş'i ve kız çocuklarını kabul etti. Erdoğan'ın Ayşe Ateş'le görüşmesi cinayetten tam 1.5 yıl sonra gerçekleşti.

Artı Gerçek - AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir suikast sonucu ölen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i kabul ettiğini bildirdi.

Suikast sonucu ölen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Beştepe'deki görüşme saat 18.30 sularında başladı. Erdoğan, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i cinayetten 1,5 yıl sonra kabul etti.

Ayşe Ateş, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmüş ve Erdoğan ile yapacağı görüşmeyi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin engellediğini söylemişti.

ERDOĞAN - ÖZEL GÖRÜŞMESİNDE KONU GÜNDEME GELECEKTİ

Başkentin göbeğinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden ve ölümü hâlâ aydınlatılmayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi ve çocuklarıyla görüşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘sis perdesi kalkana kadar ailenin yanındayız’ demişti.

CHP Sözcüsü de bugün yapılacak Erdoğan - Özel görüşmesinde konunun gündeme gelebileceğini söylemişti. Ayşe Ateş, Özel ile görüşmesinin ardından “Sinan’ın dost bildikleri düşman, düşman bildikleri dost oldu. Bunu çok acı bir şekilde tecrübe ettik” demişti.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmenin ardından Beştepe’de Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile bir araya geldi.

AYŞE ATEŞ: HİÇ KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KÂR KALMAYACAK

1,5 saat süren görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Ayşe Ateş, görüşmeye ilişkin hesabından şu mesajı verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı’mız beni ve kızlarımı tek tek dinledi. Kızlarıma hediye verdi. Şahsına sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’mızla gerçekleştirdiğimiz görüşme hakkında bilgi almak için arayan bütün basın mensuplarına kısa bir özet geçeceğim:

Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sessizliğinden güç alarak tehdit ve iftiraları ile bize hayatı zindan eden, çocuklarımın aldığı nefesi burnundan getiren, suçu ve suçluyu öven her kim varsa dün ne söylediğine bakarak yarın ne konuşacağını düşünsün. Çünkü adalet yerini muhakkak bulacak, hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak."

aa-20240611-34845147-34845146-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-1.jpg

Görüşmede Sinan ve Ayşe Ateş'in kız çocukları da yer aldı.

UZUN SÜREDİR GÖRÜŞME TALEP EDİYORDU

Ayşe Ateş yaklaşık bir yıldır Erdoğan'dan görüşme talep ettiğini açıklamıştı. Resmi ve gayriresmi şekilde diyalog zemini yaratmaya çalıştığını dile getiren Ayşe Ateş, 10 Haziran’da CHP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada Erdoğan'ın görüşme talebini kabul ettiğini fakat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bunların sırtını sıvazlamayın bunları korumayın" mesajı üzerine iptal edildiğini söylemişti.

Haberlerin ardından yaşanan gelişme üzerine Erdoğan'ın, Ayşe Ateş ile bir araya geleceği duyurulmuştu.

YARGILAMA 1 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına 1 Temmuz'da başlanacak. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar