Erdoğan: Sosyal medya mahkemelerini toplumun huzuru açısından büyük tehlike olarak görüyoruz

Erdoğan: Sosyal medya mahkemelerini toplumun huzuru açısından büyük tehlike olarak görüyoruz
Yeni adli yılın açılış töreninde konuşan Erdoğan, yeni anayasa için Meclis'in açılacağı ayı işaret etti. Sosyal medyayı hedef alan, Erdoğan, "'Sosyal medya' mahkemelerini büyük tehdit ve tehlike kaynağı olarak görüyoruz" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde, seçim sonrası sık sık dile getirdiği 'yeni anayasa'ya dair yine mesajlar verdi. "Hukuk devleti hepimizin kırmızı çizgisidir" diyen Erdoğan, sosyal medyada yargı kararlarının eleştirilmesine, "Günümüzde sayıları giderek artan 'sosyal medya' mahkemelerini toplumun birliği, dirliği, huzuru, iç barışı açısından büyük tehdit ve tehlike kaynağı olarak görüyoruz" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Erdoğan, "85 milyonun tamamının sahipleneceği ve 'İşte benim anayasam' diyerek baş tacı edeceği bir metni, artık milletin takdirine sunmamız gerekiyor" dedi.

Bu seneki adli yıl açılışının, Cumhuriyetin 100'üncü yaşına ulaşmanın gururunun yaşandığı bir dönemde gerçekleştirildiğine işaret eden Erdoğan, iki hususa büyük önem verdiklerine değindi:

"İlki, bizlere semalarını ezanlarımız ve bayraklarımızın süslediği, üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan bırakan kahramanların aziz hatıralarına sahip çıkmaktır. Geçtiğimiz hafta, 25 Ağustos'ta Ahlat'ta, ertesi gün Malazgirt'te, ardından 30 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediğimiz törenlerde bu konudaki hassasiyetimizi gösterdik. İkincisi, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine doğru yürürken, bugün nerede olduğumuzun kapsamlı ve objektif bir değerlendirmesini yapmaktır."

'KUCAKLAYAN, TÜRKİYE YÜZYILI'NA YAKIŞIR BİR ANAYASAYA KAVUŞTURMAK'

Erdoğan, siyasi hayatlarının her döneminde dile getirdikleri, hükümet teklifi olarak da 2011'den beri her seçimde milletin önüne koydukları bir hayalleri olduğunu vurgulayarak, "Bu hayal, Türkiye'yi darbe Anayasası ayıbından kurtararak yeni, sivil, dili ve içeriğiyle bugünü ve yarını kucaklayan, Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir anayasaya kavuşturmaktır. Darbe Anayasası'nın gölgesinde Türkiye Yüzyılı'nı konuşmayı, ülkemiz ve demokrasimiz için zül addediyoruz" dedi.

'ELEŞTİREL YÖNÜ DAHA AĞIR BASAN SORULAR SORACAĞIZ'

Erdoğan şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizi korumayı ve yüceltmeyi ancak tarihin kantarına çıkarak, doğrusu ve yanlışıyla, eksiği ve fazlasıyla kendimizi tartarak başarabiliriz. Coğrafyamızdaki devletler silsilemizin son temsilcisi Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı'na dönüştürmenin yolu hamasetten değil hatalarımızdan ders çıkarıp, başarılarımızdan ilham almaktan geçiyor. Bu anlayışla, hiçbir komplekse kapılmadan, cesaretle sorunlarımızın üzerine gidecek, kazanımlarımızı koruyacak ve eksikleri telafi edeceğiz. Sadece belirtilerle, tezahürlerle, şekli unsurlarla uğraşmayacağız, daha ziyade meselenin özüne odaklanacak, teşhisi doğru yapacak ve tüm meselelerimize kalıcı çözümler bulacağız. Hedeflerimize giderken ihtiyacımız olan dinamizme kavuşmak için daha cesur, daha net, eleştirel yönü daha ağır basan sorular sorarak, yolumuza devam edeceğiz."

YENİ ANAYASA MESAJI

Törende yaptığı konuşmada 'yeni anayasa' mesajı veren Erdoğan, "Meclis'in açılışıyla birlikte Türk demokrasisini yeni bir anayasaya kavuşturmak için girişimlerimizi tekrar başlatacağız" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: "Siyasi partiler, yüksek mahkemeler, üniversiteler, devlet kurumları, barolar ve milletimizin her ferdini sürece katkı vermeye davet ediyorum." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar