Erdoğan'dan Yunanistan'a mesaj: Tayfun'umuz bir yerlere işaret oluyor

Erdoğan'dan Yunanistan'a mesaj: Tayfun'umuz bir yerlere işaret oluyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde, Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (ROKETSAN) geliştirdiği füze 'Tayfun' vardı: "Artık bizim Tayfun'umuz da var ve bunlar artık bir yerlere işaret oluyor. Zevkle takip ediyorlar."

Artı Gerçek - AKP tarafından İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen Blokzincir İstanbul programına katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kripto para çalışmasına değinerek, "Merkez Bankamız bünyesinde kripto para ile ilgili bir çalışma yürütülmektedir. Diğer bakanlıklarımız bu teknolojiyi yakından takip etmektedir. Dijital varlık deposuna yakıt koyan durumunda kalmaktan ziyade bizatihi bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz. Gençlerimize kripto para kumarlarına yönelmek yerine blokzincir teknolojisi geliştirilme çalışmalarına katılma tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.

Teknoloji alanındaki hıza uyum sağlamanın şart olduğunu belirten Erdoğan "İnternette fiber alt yapı konusunda biraz yavaş gidiyoruz. Onu da hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız. Yakında bu konuda çok önemli adımları hızla hayata geçirmiş olacağız" açıklamasında bulundu.

'ZEVKLE TAKİP EDİYORLAR'

Türkiye'nin özellikle savunma sanayiinde başarılara imza attığını ifade eden Erdoğan, ROKETSAN tarafından geliştirilen 'Tayfun' isimli füzeye değinerek, şunları söyledi: "Artık bizim Tayfun'umuz da var ve bunlar artık bir yerlere işaret oluyor. Zevkle takip ediyorlar. Bunları çok daha ileri safhaya taşımanın gayretindeyiz. Çalışmalarımıza hız veriyoruz." (DHA)

Öne Çıkanlar