Erdoğan: Yastık altındaki altınları çıkarın

Erdoğan: Yastık altındaki altınları çıkarın
Dövizin TL karşısında sürekli değer kazanmasını yine 'Oynanan oyunlara' bağlayan Erdoğan, 'Yastık altında tuttuğunuz dövizlerinizi ve altınlarınızı sisteme sokun' diye çağrı yaptı.

Ankara Ticaret Odası’nın iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 16 yılda, ekonomi performansıyla dünya çapında bir model olduğunu savundu. Dövizin TL karşısında sürekli değer kazanmasını yine "Türkiye üzerinde oynanan oyunlara" bağlayan Erdoğan, "Son günlerde kurlar ve faizler üzerinden oynanan bir oyun ile ekonomimiz bir kez daha sabote edilmeye çalışılıyor. Türkiye’nin ne gelirlerinde ne giderlerinde ne borçlanmasında ne borçlarını ödemesinde en küçük bir sıkıntısı yoktur" dedi.

HALKA ÇAĞRI YAPTI

Ekonomik göstergelerin "iyi düzeyde" olduğunu ifade eden Erdoğan, seçimlerin ardından ekonominin yükselişe geçeceğini savunarak şöyle devam etti: "Seçimlerin hemen ardından bu konuda kolları sıvayacak gayret göstereceğiz. Tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Evinizde yastık altında tuttuğunuz dövizlerinizi, para ve altınlarınızı bankalara katılım şirketlerine yatırarak sisteme sokun ve ülkemizin büyümesine hep beraber katkıda bulunun. Biz varlık barışını bunun için çıkardık. Türkiye’nin kayıt dışı ekonomi ile yürütülmediğini ifade ediyoruz. Kaynağa ihtiyaç var. En büyük kaynak milletimizin, iş adamlarımızın, sanayi ve tüccarın kendisidir." (DHA) 

Öne Çıkanlar