Erdoğan'dan yine 'kader' açıklaması: Bunlar kader planının içerisinde olan şeyler

Depremzedeleri ziyaret eden Erdoğan, "Bunlar kader planının içerisinde olan şeyler" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 büyük depremin yaşandığı ve büyük bir yıkımın olduğu deprem bölgesine bugün ilk kez gitti.

Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile birlikte Maraş'ta depremin merkez üssü Pazarcık'ta Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden bilgi aldı.

12 Şubat Stadyumu'nda depremzedeler için AFAD tarafından kurulan çadır kentteki yurttaşları ziyaret etti.

YİNE 'KADER' DEDİ

Basına kontrollü bir şekilde görüntü verildiği anlaşılan Erdoğan'ın ziyaretinde, birkaç depremzedeyle görüşüldü.

Depremzedelere 'geçmiş olsun' dileklerinde bulunan Erdoğan, depreme ilişkin de 'kader planı' değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın aracına bineceği sırada, bir depremzedeyle konuşması dikkat çekti. Erdoğan depremzedeye, "Bunlar kader planının içerisinde olan şeyler" dedi. Bu ifadeler sosyal medya kullanıcılarının tepkilerine neden oldu.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, Ekim 2022'de Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen ve 42 maden emekçisinin öldüğü maden faciasına ilişkin de 'kader planı' demişti.

Erdoğan, açıklamasında, "Birileri bununla dalgasını geçebilir ama önemli değil, biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına da inandığımız için bunun ne dünü, ne bugünü, ne yarını hiçbir zaman ne yapmayacaktır, olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar