Erdoğan'dan 'Cumhur İttifakı' mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyunlarına gelmeyeceğiz

Erdoğan'dan 'Cumhur İttifakı' mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyunlarına gelmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı ile ilgili, "Fitne kazanı kaynatanların oyunlarına kesinlikle gelmeyeceğiz. Partimizin ve ittifakımızın surlarında gedik açılmasına fırsat vermeyeceğiz" dedi. Erdoğan, enflasyona ilişkin mesajlar da verdi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla AKP Genel Merkezince videokonferans aracılığıyla düzenlenen ve 81 ilin parti teşkilatıyla bayramlaşma programında konuştu.

Gündemdeki ittifak tartışmalarıyla ilgili açıklama yapa Erdoğan, "Cumhur İttifakı 85 milyonun birliğinin, dirliğinin ve kardeşliğinin teminatıdır. İttifakımız ne kadar güçlü olursa Türkiye de o derece güvende olacaktır. Bunun için fitne kazanı kaynatanların oyunlarına kesinlikle gelmeyeceğiz. Partimizin ve ittifakımızın surlarında gedik açılmasına fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

"Son 1 yıldır kararlılıkla uyguladığımız ekonomi programımız hedeflerimiz ve öngörülerimiz doğrultusunda olumlu mecrada ilerliyor" diyen Erdoğan, enflasyon ile ilgili şu mesajı verdi: "Üretim, ihracat ve istihdam alanlarında hamdolsun çok iyi bir yerdeyiz. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda daha motive edici haberler almaya başlayacağız."

MUHALEFETE YÜKLENDİ

"Türkiye'nin seçimler sebebiyle oluşan gerilimli atmosferi süratle geride bırakıp tüm kapasiteyle geleceğe odaklanması gerektiğine inanıyoruz" diyen Erdoğan, "Ülkeye ve millete hizmet yarışı olan siyasetin farklı partiler arasında süregiden bir yıpratma savaşı olarak algılanmasının mutlaka önüne geçmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Muhalefete de yüklenen Erdoğan, "Bunun için muhalefetin haksız ithamlarla, iftiralarla, siyasi nezakete sığmayan suçlayıcı ifadelerle siyaset yapma alışkanlığını süratle terk etmesi şarttır. Muhalefet cenahında yıkıcı ve provokatif bir dil yerine; artık farklı bir üslubun, yapıcı, olumlu, birleştiren bir tutumun hakim olunması vakti çoktan gelmiştir" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar