Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Devrik başkan Türkevi'nden niye bu kadar rahatsız, anlayamıyoruz'

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Devrik başkan Türkevi'nden niye bu kadar rahatsız, anlayamıyoruz'
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Devrik eski genel başkan Türkevi'nden niye bu kadar rahatsız, anlayamıyoruz" dedi. Erdoğan ayrıca "Uluslararası toplum, İsrail'in bu haydutluğuna daha fazla sessiz kalamaz" diyerek BM'ye güç kullanma çağrısında bulundu.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı bitti.

Toplantı sonrası konuşan Erdoğan, İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'ı hedef alan saldırılarına tepki gösterdi.

BM'YE ÇAĞRI

Erdoğan, "Uluslararası toplum, İsrail'in tüm bölgeyi ateşe atan bu haydutluğuna daha fazla sessiz kalamaz. BM Genel Kurulu'nun 1950 tarihli Barış İçin Birlik Kararında olduğu gibi kuvvet kullanma tavsiyesinde bulunma yetkisi süratle devreye alınmalıdır" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın rüşvet suçlamasıyla yargılandığı davada adı geçen Türkevi'ni ziyaret ettiği için CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i eleştiren Kemal Kılçdaroğlu'na da yanıt veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Ana muhalefet partisinin devrik eski genel başkanının Türkevi'nden niye bu kadar rahatsız olduğunu açıkçası anlayamıyoruz. Türkevi 85 milyonundur, 85 milyonun iftihar vesilesidir. Kapısı Türk milletinin her bir ferdine açıktır. Bunda ayıplanacak, eleştirilecek bir durum da göremiyoruz. Türkiye'nin başarılarına sevinmek yerine bundan gocunanları milletimize havale ediyoruz."

'SİNSİ BİR KAMPANYA YÜRÜTÜLÜYOR'

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

* Son yıllarda bilhassa 15 Temmuz gecesi sergiledikleri yürekli duruş akabinde Diyanet teşkilatımıza yönelik sinsi bir kampanya yürütülüyor. 28 Şubat'tan gayet iyi hatırladığımız faşizan manşetlerin tekrar atılmaya başlanması linç kampanyasının parçasıdır. Manşetleriyle darbecilere selam çakanlar, bugün de 28 Şubat zihniyetini başörtülü, çarşaflı, sakallı, cübbeli diyerek yeniden hortlatmaya çalışıyorlar. Farklı yaşam tarzlarının hayatın bütün alanlarında görünür olmasından rahatsızlık duyuyor, milletimizin bazı kesimlerini adeta öcü gibi göstermeye kalkıyor.

* Başörtü, saç, sakal ve çarşafından dolayı insanımızın ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğü günler artık mazide kalmıştır. Sırf başındaki örtüsünden dolayı annelerin çocuklarını lojmanlarda ziyaret edemediği, yemin törenine katılamadığı kötü günler artık tamamen geride kalmıştır. Bu makamlarda olduğumuz müddetçe Allah'ın izniyle hiç kimse o kara günleri bir daha geri getiremeyecektir. Hak ve hürriyetlerin vesayet heveslileri tarafından gasp edilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz.

'CEZASIZLIK ALGISININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN MUTLAKA ADIM ATACAĞIZ'

* İnfaz sistemiyle ilgili bazı tartışmaları yakından takip ediyoruz. Vicdanları rahatlatacak, devlete olan güveni güçlendirecek cezasızlık algısının önüne geçecek adımları Meclisimiz de işbirliği ile mutlaka ama mutlaka atacağız. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar