Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na uzay yanıtı: ABD'de birileri işletmiş

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na uzay yanıtı: ABD'de birileri işletmiş
Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'na uzay merkezi vaadini hedef alan Erdoğan "Anlaşılan Bay Bay Kemal'i Amerika seyahatinde birileri işletmiş; uzay, mekik, Mars diyerek absürt bir projeyi yutturmuş" dedi. Türkiye'nin ilk 'uzay yolcusu'nu da açıkladı.

Artı Gerçek - Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Atatürk Havalimanı'na uzay araştırmaları merkezi kuracağız" vaadini, Bayraktar ailesinden sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da hedef aldı.

Kılıçdaroğlu'nun kullanılan dile ilişkin sağduyu çağrısı yapmasının hemen ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdoğan'ın hakarete varan ifadeler kullandığı görüldü. Erdoğan'ın paylaşımı şöyle:

"7'li koalisyonun adayı bir gece yarısı yayınladığı video ile yine ipe sapa gelmez şeyler söyledi. Anlaşılan Bay Bay Kemal'i Amerika seyahatinde birileri işletmiş; uzay, mekik, Mars diyerek absürt bir projeyi yutturmuş. Neyse ki, Boğaz Köprüsü'nü kendisine satmaya kalkmamışlar.

Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST'e ev sahipliği yapan havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt ediyor. Uzay çalışmasından kastı fırlatma merkezi ise 16 milyonun yaşadığı yerde bunu düşünmek bile bir felakettir. Böyle tesisler şehir dışında kurulur.

Yok, eğer burada teknoloji geliştirme çalışmaları yapılacağı kastediliyorsa, hamdolsun, İstanbul'da ve ülkemizin dört bir yanında bunun için yüzlerce yer kurduk. Sayılarını 1.249'a çıkardığımız AR-GE merkezlerimiz ile 316 Tasarım Merkezimiz de harıl harıl çalışıyor.

Ülkemize hizmet eden yerli-milli şirketler varken Amerikan firmalarının reklam ajanslığına soyunmak mandacılıktır. Savunma Sanayiinde Tam Bağımsız Türkiye hedefini baltalamaya çalışanların İstiklal Harbimize karşı çıkan İngiliz ve Amerikan Muhipleri Cemiyetlerinden farkı yoktur.

Önüne konulanı okumaktan, kulağına fısıldananı tekrarlamaktan başka meziyeti olmayan birisi için bu kadar nefes tüketmek bile israf... İnşallah 14 Mayıs’ta tüm bu utanç sahnelerine son verecek, ülkesi ve milleti için yüreği çarpan Teknofest gençliği ile yolumuza devam edeceğiz."

'İLK UZAY YOLCUSU'NU AÇIKLADI

Öte yandan TEKNOFEST 2023'e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk uzay yolcularını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin insanlığı ilk uzay görevine çıkacak arkadaşımız Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak. Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek Alper Gezeravcı kardeşimiz, Yedek olarak seçilen Tua Cihangir Atasever kardeşimiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar