Erdoğan'dan Rize'de İsrail çıkışı: Karabağ'a, Libya'ya nasıl girdiysek orada da yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze işgalinin 10'uncu ayında Rize'de İsraile mesaj verdi: "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız."

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de yaklaşık 11 aydır süren İsrail'in Gazze'deki işgali hakkında konuştu. Erdoğan, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" diyerek İsrail'e mesaj verdi.

Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı davet ettiklerini ancak olumlu cevap vermediğini bir kez daha yineleyerek, "Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz" dedi.

Erdoğan, AKP Rize İl Teşkilatı toplantısına katıldı. Erdoğan'ın burada yaptığı açıklamalar şöyle:

"İsrail’le bütün ticareti kestik. Çıkıp da bir tanesi ‘Parlamentonuzda Mahmut Abbas konuşturulmalı…’ Kim bu? Yeniden Refah’ın bir tane adamı var. Mahmud Abbas’ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik ama maalesef Abbas bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz.

Bütün bu adımları atarken, kendi içimizden ne yazık ki vuruluyoruz. Biz bu parlamentoyu kimlere açmadık ki? Bunların bu işlerden haberi yok. Eğer bugün partinden birkaç kişi parlamentoya girdiyse sayemizde girdi.

'KARABAĞ'A, LİBYA'YA NASIL GİRDİYSEK ORADA DA YAPARIZ'

Erdoğan, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları ve işgaline sert tepki göstererek, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" dedi.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANINDAN SADDAM HÜSEYİN'Lİ YANIT

Erdoğan'ın bu sözleri İsrail basınında 'işgal tehdidi' olarak yorumlanırken, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'dan da sert bir yanıt geldi.

Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda geçmişte İsrail'e saldırı tehdidinde bulunan ve ABD'nin 2003'te Irak'ı işgali ile devrilip idam edilen Saddam Hüseyin'e atıfta bulundu.

Katz, "Erdoğan, İsrail'e saldırı tehdidinde bulunarak Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamalı" ifadelerini kullandı.

ANKARA'DAN 'NETANYAHU'NUN SONU' YANITI

Katz'ın bu sözlerine Dışişleri Bakanlığı'ndan verilen yanıtta ise 'Netanyahu'nun sonu' vurgusu dikkat çekti.

Bakanlık açıklamasında, "Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz" denildi. (AA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar