Erdoğan'dan Suudi Arabistan yanıtı: Sinsi operasyon, açık bir sabotaj girişimi

Erdoğan'dan Suudi Arabistan yanıtı: Sinsi operasyon, açık bir sabotaj girişimi
Erdoğan, Suudi Arabistan'daki maç iptali ve tartışmalarla ilgili "İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furyayla karşı karşıyayız" dedi. Erdoğan muhalefetin 'nefret siyasetine figüranlık' yaptığını söyledi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 'Atatürk tişörtü ve pankartı' krizi nedeniyle iptal edilen Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ve sonrasında yaşananlar nedeniyle muhalefeti suçladı.

Ankara’da “2023 Yılı Dış Ticaret Rakamları Açıklaması” programında gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan, Süper Kupa finalinin iptal edilmesiyle yükselen tepkilerin nefret söylemi ve İslam düşmanlığına vardığını dile getirdi. Erdoğan, "Bu nefret dalgasının ülkemizin en önemli ticari ortaklarından olan kardeş ülkeleri hedef alması asla tesadüfi değildir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Yaz aylarında ülkemizin en önemli gelir kalemlerinden turizmi baltalamaya yönelik dış bağlantılı bir kampanya yürütülmüştü. Şimdi benzer bir kampanyanın muhalefet partilerinin de desteğiyle spor üzerinden oluşturulmaya çalışıldığını görüyoruz. Asla tasvip etmeyeceğimiz nefret söylemleriyle insanlar hedef alınıyor. İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furyayla karşı karşıyayız. Muhalefet aktörleri de gündeme gelmek uğruna bu pespaye nefret siyasetine gönüllü figüranlık yapmaktadır. Bu nefret dalgasının ülkemizin en önemli ticari ortaklarından olan kardeş ülkeleri hedef alması asla tesadüfi değildir. Burada Türkiye'ye yönelik sinsi bir operasyon, çok açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak Allah'ın izniyle bu operasyonu da boşa çıkaracağız."

'EN BÜYÜK BAŞ AĞRIMIZ ENFLASYONDUR'

Erdoğan, ayrıca ekonomiye dair de şu verilerden bahsetti:

- Dünyadaki diğer ekonomiler gibi bizim de en büyük baş ağrımız hayat pahalılığının tetiklediği enflasyondur. Enflasyon hala yüksek devam ediyor. Enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara indirmeyi hedefliyoruz. Son dönemde uyguladığımız tedbirler enflasyonun ateşini düşürmeye başlamıştır.

- Üretim, istihdam ve ekonomik büyümeden taviz vermeden enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara indirmeyi hedefliyoruz.

- Enflasyon meselesini vatandaşımızın günlük hayatından çıkaracağız.

- 2023 yılı ihracatımız geçen yıla göre yüzde 0,6 oranında artışla 255 milyar 809 milyon dolara ulaşarak, Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırmıştır. Bu rakamla Orta Vadeli Program'daki 255 milyar dolarlık ihracat hedefimizi de aştık.

- 2023 yılı ekim ayı itibarıyla yıllık hizmet ihracatı tarihi rekor seviye ile 99 milyar 254 milyon dolar olarak gerçekleşti

- Son 5 aydır dış ticaret açığı ve cari işlemler açığının kalıcı olarak düşmeye başladığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde iyileşmenin süreceğine inanıyoruz.

- Yola çıktığımız 2002 yılında aylık ortalama 3 milyar dolar ihracat yaparken bugün aylık ortalama 21,3 milyar dolar ihracat gerçekleştiriyoruz.

- 2024'te mal ve hizmet ihracatımızı 375 milyar doların üstüne çıkarabileceğimize inanıyoruz. Türkiye bunu başaracak güce fazlasıyla sahiptir.

- 2023'te mal ve hizmet ihracatçılarımıza 11,6 milyar lira destek sağladık. İhracat desteklerine tahsis ettiğimiz bütçeyi 2024'te iki katına çıkartıyoruz.

- Amacımız, Türk ürünlerinin tanınmadığı, ihracatçımızın ayak basmadığı ülke bırakmamaktır.

- Mevcut desteklerimizi güçlendirirken, ihracatçılarımıza yeni destek paketleri, yeni hizmetler sunmanın hazırlıklarını yapıyoruz. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar