Erdoğan’ın hodri meydan çıkışına Özel’den yanıt: Sahte kabadayılığı bıraksın

Erdoğan’ın hodri meydan çıkışına Özel’den yanıt: Sahte kabadayılığı bıraksın
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik adaylık çıkışına cevap verdi. Artı Gerçek'e konuşan Özel, "Tayyip Erdoğan, sahte kabadayılığı bıraksın. Kendisine güveniyorsa, genel başkanımızın karşısına çıksın" dedi.

Seda TAŞKIN


Artı Gerçek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugünkü grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısında bulundu. "Gücün yetiyorsa, kendi özgür iradenle hareket edebiliyorsan çık karşımıza. Aday olmak istiyor ama birilerinin şantajına maruz kalıyorsan korkma" dedi.

'SAHTE KABADAYILIK YAPMIŞ'

Erdoğan’ın çıkışına yanıt CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi. Artı Gerçek’e konuşan Özel, “Tayyip Erdoğan, bugün grup toplantısında, kendi milletvekillerinin, kendi örgütünün karşısında sahte kabadayılık yapmış, genel başkanımıza ve Altılı Masa'ya yönelik açıklamalarda bulunmuştur” dedi.

Tayyip Erdoğan, sahte kabadayılığı bıraksın” diyen Özel, Erdoğan'ı televizyonda Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkmaya davet etti.

Gücün yetiyorsa, yüreğin varsa’ gibi sözler Cumhuriyet Halk Partisi’ne de, genel başkanına da sökmez. Tayyip Erdoğan, kendisine ve danışmanlarına güveniyorsa, genel başkanımızın karşısına televizyonda çıksın. Kanalı da kendisi seçsin, moderatörü de kendisi seçsin, gazetecileri de kendisi seçsin, prompterını da unutmasın” dedi.

'CHP GENEL BAŞKANI KİMSENİN BASKISINA MARUZ KALMAZ'

Erdoğan, grup konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun şantaj altında olabileceğini de ima etmişti. Özel, Erdoğan'ın bu sözlerine de cevap verdi:

Sen merak etme, Cumhuriyet Halk Partisi de genel başkanı da kimsenin şantajına, baskısına, telkinine, tehdidine maruz kalmaz. Sen ülkeyi bir cenderenin içine soktun, özgürlükleri kısıtladın, hak taleplerinin karşısına baskıyla, TOMA’yla, cezaeviyle, yasakla çıktın. Sen sandıkta gönderdiğimizde, senin yasakçı, baskıcı anlayışından kurtulduğumuzda, yaratacağımız iklimle 85 milyon vatandaşımız rahat bir nefes alacak, ülkemiz yeniden demokrasiye kavuşacak.”

Öne Çıkanlar