'Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in örgütle para trafiği var' iddiası, kiracısının yatırdığı kira çıktı

'Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in örgütle para trafiği var' iddiası, kiracısının yatırdığı kira çıktı
Savcılığın, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'i tutuklamaya sevk yazısında, 29 işlemde hesabına 482 bin lira yatırılmasının, 'örgütle para trafiği' olduğu iddia edildi. Oysa bu para, Özer'in kiracısının yaklaşık 3 yıldır yatırdığı kiradan ibaret çıktı.

Artı Gerçek - CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer dün tutuklanarak, yerine kayyım atandı. Savcılığın, Özer hakkındaki en önemli iddialarından birini, yaklaşık 3 yılda hesabına yatırılan 482 bin 750 liralık para gösterildi. Savcılık, 29 ayrı işlemde yapılan para transferini 'örgüt (PKK/KCK)' ilişkisi olarak gösterdi. Para gönderen kişinin de geçmişte KCK davasından yargılanmasını 'delil' olarak lanse etti.

İŞTE GERÇEKLER

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 'Ahmet Özer’in hesap trafiğinin takip edildiği ve hesabına geçmişte PKK'yle ilgili hakkında dava ve soruşturmalar açılan Faik Kaplan adındaki kişinin 3 yıldır para aktardığı' belirtildi.

111.jpg

Peki, bu 482 bin liralık para taransferinin aslı neydi?

Yaklaşık üç yıllık süreçte Ahmet Özer'in hesabına her ay para yatıran ve savcılığın Özer'i tutuklamaya sevk yazısında ismini geçirdiği Faik Kaplan, CEGA Medya'dan Ferit Aslan'a konuştu.

KİRA PARASI

Mersin’de ikamet eden ve bir ortağıyla kırtasiye işleten Faik Kaplan, İstanbul’da 3 yıldır üniversitede okuyan kızı Zilan Kaplan’ın, Ahmet Özer’e ait dairenin kiracısı olduğunu belirterek, "Biz Ahmet hoca ile 3 yıl önce kira sözleşmesi yaparak evi kiraladık. Kızım 3 yıldır o dairede oturuyor ve her ay kirasını Ahmet hocanın hesabına yatırıyoruz. Kirayı ortak olduğun kırtasiyenin hesabından yapıyorum. Bizde kira sözleşmesi mevcuttur" dedi.

'HAKKIMDA AÇILAN DAVALARDAN BERAAT ETTİM'

Esenyurt Belediye Başkanı Özer’e böyle bir para çıkışı üzerinden kumpas kurulduğunu ve kendilerinin de mağdur edildiğini söyleyen Faik Kaplan "Benim geçmişte hakkımda davalar ve soruşturmalar açıldı. Bir çok davadan beraat ettim. Bizlerde bu şekilde mağdur edildik, gerekli yasal haklarımı kullanacağım" bilgisini paylaştı.

TAZİYE TELEFONU, KONSER, KİTAP, DERGİ TUTUKLAMA GEREKÇESİ YAPILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne yazdığı tutuklama talebinde şu gerekçeler sıralanmıştı:

▪️ İki kardeşi dışarıda, bir kardeşi cezaevinde olan Mehmet Kaya’ya annesinin ölümü nedeniyle açılan taziye telefonu ve görüşme sırasında kullanılan “Çok değer verdiğimiz bir annemizdi, sizin gibi değerli evlatlar yetiştirdi” sözleri.

▪️ Sanatçı Rojda Şenses'in Esenyurt’ta konser vermesi ve konser sırasında dinleyicilerden bazılarının slogan atması.

▪️ Belediyede el konulan, Ahmet Özer’in yazdığı ya da yazmakta olduğu kitabından alıntılar.

▪️ Özer’in 2016 yılında yayınladığı “Dağ Sancısı” isimli kitapta İran sınırında bulunan dağ köylerindeki üç arkadaşın hayat hikayesinin anlatıldığı, kitapta “gerilla komutanı” diye bahsedilen “Şervan” karakteri.

▪️ 11 Ocak 2014 tarihinde İmralı’da Öcalan ile HDP milletvekillerinden oluşan heyetle yapılan görüşmelerde Ahmet Özer’in adının geçmesi.

▪️ Özer’in telefon görüşmelerinde aranan ve cezaevinde olanların bulunması. Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal ile görüşme.

▪️ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yapılacak eylemlere ilişkin bilgilendirmelerin yapıldığı WhatsApp grubunda bulunması.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar