Eski AKP milletvekil Orhan Atalay'dan Mehmet Uçum'a tepki: Millete sallanan parmak kesilip atılmalı

Eski AKP milletvekil Orhan Atalay'dan Mehmet Uçum'a tepki: Millete sallanan parmak kesilip atılmalı
AKP'de dört dönem vekillik yapan Orhan Atalay, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un Van konusundaki açıklamasına sert tepki gösterdi: "AK Parti'deki ruh ve mana kaybının önlemenin ilk düğmesi millete sallanan parmağı kesip atmakla olur."

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikalar Başkanvekili Mehmet Uçum’un Van'da Abdullah Zeydan ile ilgili sürece dair partili bazı kişileri hedef alan açıklamasına AKP içinden tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Uçum'un, "İktidar içindeki neoliberallerin tutumu da kaydedildi" açıklamasına, eski AKP Milletvekili Orhan Atalay sosyal medya hesabından yanıt verdi.

24, 25, 26 ve 27. dönemde Ardahan milletvekilliği yapan Atalay, “Ak Parti’deki ruh ve mana kaybını önlemenin İlk Düğmesi, Milletin Evi’nden Millet’e sallanan parmağı kesip atmakla olur ancak. Üstelik hemen şimdi!” ifadelerini paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Van'da İl Seçim Kurulu, seçimi büyük farkla kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesi kararı hukuka aykırı şekilde kaldırılarak, mazbatanın AKP adayına verilmesine hükmetmişti.

Büyük tepki çeken karara karşı CHP de harekete geçerek protestolara destek vermişti. AKP yöneticisi Aziz Babuşcu da "Mazbata verilmemesi milli iradeye saygısızlık" demişti.

YSK'nin, İl Seçim Kurulu kararını kaldırarak mazbatanın Zeydan'a verilmesine karar vermesiyle kriz çözülürken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da "Van ilimizdeki belediye başkanı seçimi ile ilgili 1 Nisan günü zuhur eden cinnet hali durumu, YSK verdiği isabetli kararla sonlandırdı. Yüksek Kurulu ve sayın üyeleri içtenlikle kutluyorum" açıklaması yaparak YSK kararını olumlamıştı.

Mehmet Uçum, Zeydan'a mazbata verilmemesini protesto edenlere tepki gösterirken, "Muhalefetin tüm aktörlerinin ve daha çarpıcısı iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin Van olayında aldıkları tutumların kaydedildiğini de herkes fark eder" açıklaması yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar