Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde İBB'yi suçladı

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde İBB'yi suçladı
Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde kendisinin sorumluluk alanında olan kentsel dönüşüm üzerinden mevcut İBB yönetimini suçladı. Kurum, İBB'yi 'ihmalkarlık' ile itham etti.

Artı Gerçek - Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart yerel seçimlerindeki İBB adayı Murat Kurum katıldığı 'Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat Önderleri Buluşması'nda Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB'yi kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle suçladı.

Hiçbir zaman polemik içerisinde olmayacağını söyleyen Kurum, mevcut İBB yönetimini eleştirdi. İstanbul'un meselelerine odaklanacağını belirten Kurum, ulaşım sorununu çözeceklerini iddia etti.

Kurum'un gündemini oluşturan bir diğer madde de kentsel dönüşüm çalışmalarıydı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde kendisinin sorumluluk alanında olan kentsel dönüşüm çalışmaları üzerinden mevcut İBB yönetimini suçlayan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul bu cennet vatanın her rengini taşıyor. Avcılar kentsel dönüşümde belediyelerin ihmalkarlığından çok kaybetti. Tesisleşmede çok göz ardı edildi. Mevcut İBB yönetimi başka gündemler peşinde koştu. Biz İstanbul meselelerine odaklanıyoruz. Projelerimizi milletimiz ile paylaşıyoruz.

Açıklamalarımızdan rahatsız olmuşlar. Hayallerimizi paylaştığımızda hemen algı çerçevesinde farklı gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Sadece İstanbul demek yerine İstanbul'u ikbal kaygısı görüp İstanbul halkını yalnız bırakanlar, sorunlara odaklansalardı İstanbul'daki kaos yaşanmazdı.

Şantiyelerimize hafriyat kamyonu ile orayı doldurmayız. Söz veririz sözümüzü de tutarız. Bizim farkımız bu." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar