Financial Times'tan İmamoğlu manşeti: Masasında hem Nutuk hem de Kuran var

Financial Times'tan İmamoğlu manşeti: Masasında hem Nutuk hem de Kuran var
Financial Times, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili "Masasında hem Nutuk hem de Kuran var" değerlendirmesi yaptı. Gazete, İmamoğlu için 'Erdoğan'ın en büyük rakibi' yorumunu da yaptı.

Artı Gerçek - İngiliz merkezli Financial Times gazetesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dair analizinde, seçimleri kazanmasının ardından makam odasında dua okutmasına dikkat çekti.

'ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK RAKİBİ'

Haberde İmamoğlu'nun son seçimleri kazanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın karşısındaki en büyük rakip olarak ifade edilirken, muhalefet açısından da hayati öneme sahip bir kişi olduğu vurgulandı. Analizde İmamoğlu 'karizmatik ve daha yumuşak bir dindar' olarak nitelendirildi.

Haberde ayrıca İmamoğlu'nun bu mizacının, laik ideoloji üzerine kurulu olan CHP'nin dışından da oy almasını sağladığı ifade edildi.

İmamoğlu'nun Financial Times'a yaptığı "Ben gerçekten Türkiye Cumhuriyeti'nin laik düzende, demokratik düzende ve bu çeşitlilikle yüzyıllarca var olmasını istiyorum" açıklamasına ithafen gazete İmamoğlu hakkında, "Masasında hem önemli bir Atatürk konuşması olan Nutuk hem de Kur'an sergileniyor" satırları kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar