Gazeteci Sinan Aygül’e saldırı ve gündeme getirdiği yolsuzluk iddiaları cevapsız bırakıldı

Gazeteci Sinan Aygül’e saldırı ve gündeme getirdiği yolsuzluk iddiaları cevapsız bırakıldı
Milletvekili Çandar’ın, Gazeteci Sinan Aygül’ün saldırıya uğramasıyla ilgili soru önergesini İçişleri Bakanı 5 ay sonra yanıtladı. Çandar’ın, gazetecilere şiddet ve Tatvan'daki yolsuzluğa ilişkin soruşturma başlatılması soruları ise görmezden gelindi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Cengiz Çandar, Gazeteci Sinan Aygül'ün Tatvan'da saldırıya uğramasına ilişkin 4 soru yöneltti. Çandar'ın, Sinan Aygül’e saldırı düzenlenmesi ve Tatvan Belediyesi’ne ilişkin kamuoyuna yansıyan yolsuzluk iddialarının araştırılması yönündeki sorularının yer aldığı önergesi, cumhurbaşkanlığı tarafından yanıtlanmadı, İçişleri Bakanlığı ise Çandar’ın önergesine 5 ay sonra yanıt verdi.

Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi’ndeki taşınmazlarla ilgili yolsuzluk iddialarını gündeme taşıması sonrasında, 17 Haziran 2023 tarihinde Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin resmi koruması olan polis memuru ve belediye görevlileri tarafından saldırıya uğramıştı.

BAKANLIK SALDIRIYI, KAVGA OLARAK NİTELENDİRDİ

Cengiz Çandar tarafından iletilen soru önergesine İçişleri Bakanlığı tarafından verilen yanıtta, “Bitlis ili Tatvan ilçesi Kültür Mahallesi Şeyhmuz Zırhlı Adalet Plaza önü Tatvan Özel Can Hastanesi karşısında meydana gelen kavga nedeniyle iki kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı ve haklarında idari soruşturma süreci başlatıldığı, bu şahısların Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Tatvan Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmalarına karar verildiği belirtilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Çandar’ın bilhassa gündeme taşıyarak, cevaplanmasını istediği ‘gazetecileri hedef alan şiddet kültürü ve cezasızlık sorunu ve Tatvan Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları hakkında tahkikat başlatılması’ soruları ise İçişleri Bakanı tarafından cevapsız bırakıldı.

Diyarbakır Milletvekili Çandar, İçişleri Bakanı’na aşağıdaki soruları yöneltmişti:

- Gazetecileri hedef alan böylesi bir saldırının bir daha tekrarlanmaması için ne yapmayı tasarlıyorsunuz?

- Gazetecileri hedef alan saldırı ve şiddet suçlarıyla mücadele etmek adına kapsamlı bir eylem planı ortaya koyacak mısınız?

- Basın mensuplarını şiddete açık hale getiren nefret iklimi ve cezasızlık kültürüne son vermek için çalışacak mısınız?

- Kolluk güçlerinin basın mensuplarına dönük şiddet eylemlerinin ve bu konudaki cezasızlık vakalarının son bulması için ne yapacaksınız?

Öne Çıkanlar