Gelecek Partili Cuma İçten istifa etti: Seçimler muhalefet için kayıp, benim için de başarısızlık

Gelecek Partili Cuma İçten, partisinden istifa etti. İçten, siyaseti bıraktığını da açıkladı. Seçimlerin muhalefet için bir kayıp olduğunu belirten İçten, "Sorumluluk sahibi olan biri olarak görevlerimden istifa etme kararı aldım" dedi.

Gelecek Partili Cuma İçten istifa etti: Seçimler muhalefet için kayıp, benim için de başarısızlık

Artı Gerçek - Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partisinden istifa etti. İstifasını sosyal medya hesabından duyuran İçten, siyasetten ayrıldığını da açıkladı.

İktidara ve muhalefete yönelik eleştirilerine devam edeceğini belirten İçten, bunu artık bireysel olarak yapacağını söyledi. Seçimlerin muhalefet için bir kayıp olduğunu ifade eden İçten “Hatalarının bedelini ödemeden siyasete devam etmek siyasal tarihte çok da doğru sonuçlar doğurmayacağı inancındayım. Bu benim için de bir başarısızlıktır ve sorumluluk sahibi olan biri olarak görevlerimden istifa etme kararı aldım. Bu benim için özeleştiri yapacağım bir süreçtir” dedi.

İçten, “Gelecek Partisi'nde bulunan resmi tüm görevlerimden; genel başkan danışmanlığı, teşkilat başkan yardımcılığı, denetleme kurulu ve parti yönetim kurulu üyeliğinden Sayın Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'ndan müsaade alarak ayrılıyorum” ifadelerini kullanırken siyasetten tamamen ayrıldığını da açıkladı.