Gelecek Partisi'nden 'protokol' tepkisi: Bizim açımızdan siyasi ve ahlaki değeri yoktur

Gelecek Partisi'nden 'protokol' tepkisi: Bizim açımızdan siyasi ve ahlaki değeri yoktur
Gelecek Partisi, Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında imzalandığı ortaya çıkan protokole tepki gösterdi. "Bilgimiz ve onayımız dışında bir protokolün bizim açımızdan siyasi ve ahlaki değeri yoktur."

Artı Gerçek - Gelecek Partisi, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamayla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında iki seçim arasında imzalandığı ortaya çıkan protokole, "Bilgimiz ve onayımız dışında kişiler arasında mahfuz tutulan herhangi bir protokolün bizim açımızdan siyasi ve ahlaki değeri yoktur" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Açıklamada, Ümit Özdağ'ın protokolü açıklamasının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu arayarak görüşlerini aktardığı da belirtildi.

Söz konusu tartışmaların, iktidarın üst üste yaptığı zamların tartışılmasını engellediği belirtilen açıklamada "Herkesin odaklanması gereken ana gündem maddesi yarın gerçekleşecek TBMM olağanüstü toplantısı olmalı" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Ümit Özdağ, T24'ten Cansu Çamlıbel'e verdiği röportajda Kemal Kılıçdaroğlu ile iki seçim arası dönemde ikili protokol imzaladıklarını ve protokole göre seçimlerin kazanılması halinde kendisinin İçişleri Bakanı olacağını, Zafer Partisi'ne iki bakanlık daha verileceğini ve MİT Başkanlığı için de sözlü mutabakat sağladıklarını söylemişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak bu iddiayı yalanlarken dün katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, iki lider arasında protokol imzalandığını doğrulamış ancak içeriği hakkında bilgi vermek istemediğini söylemişti.

KILIÇDAROĞLU: KAMUOYUNA AÇIK BİR PROTOKOL DEĞİL

Dün akşam Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu da, Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nın kendilerine verilmesi konusunda anlaşıldığına ilişkin açıklamalarını yalanlamadı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Protokol evet var, ikimizin arasında imzalandı. Bu protokol kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür. Benim bu konuda konuşmam en azından ahlaki olarak doğru değil."

'ÖZTRAK BİLMİYOR'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Ümit Özdağ'ın açıklamalarını neden yalanladığına ilişkin soru üzerine ise Kılıçdaroğlu "Öztrak, protokolü bilmiyor" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu programda "Sayın Özdağ ile ilgili yaptığım görüşmelerden, Sayın Sinan Oğan ile yaptığım görüşmelerden de diğer parti liderlerinin bilgisi vardı. Bu protokolle ilgili bilgileri yoktu. CHP için asıl olan altı parti liderinin imzaladığı ortak mutabakat metnidir" ifadelerini de kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar