Gergerlioğlu, bakanlığa iletilmeyen soruyu paylaştı: 'TOGG aracı niye Cumhurbaşkanlığı konvoyunda yok?

Gergerlioğlu, bakanlığa iletilmeyen soruyu paylaştı: 'TOGG aracı niye Cumhurbaşkanlığı konvoyunda yok?
DEM Parti Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, "TOGG aracı niye Cumhurbaşkanlığı konvoyunda yok?" soru önergesinin Meclis Başkanlığı tarafından Ticaret Bakanlığı'na iletilmediğini söyledi: "Bazen bakanlıklara soru önergelerimizin gidişi bile engelleniyor."

Artı Gerçek - DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ticaret Bakanlığı'na yönelttikleri "TOGG aracı niye Cumhurbaşkanlığı konvoyunda yok?" soru önergesinin Meclis Başkanlığı tarafından bakanlığa iletilmediğini açıkladı. Gergerlioğlu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un "İstişare mahiyetinde bir soru, bunu göndermem" dediğini aktararak, "Biz istişare mahiyetinde bir soru sormadık. Bundan birileri rahatsız olmuş" dedi.

Sosyal medya hesabından Meclis'te yaptığı konuşmanın bir bölümünü paylaşan Gergerlioğlu şunları söyledi:

'BÜYÜK BİR GÖSTERİŞLE TANITILMIŞTI'

"Bakanlıklara birçok soru önergesi vererek durumu soruyoruz, ne oluyor ne bitiyor diye. Bazen bakanlıklara soru önergelerimizin gidişi bile engelleniyor. Mesela 'TOGG aracı niye Cumhurbaşkanlığı konvoyunda yok?' diye sorduk. Soru önergemizin Ticaret Bakanlığına iletilmediğini gördük. Çünkü sayın Numan Kurtulmuş, Meclis Başkanı olarak, 'Efendim istişare mahiyetinde soru sorulmuş, bunu göndermem' diyor. Biz istişare mahiyetinde bir soru sormadık. TOGG aracı büyük bir gösterişle tanıtılmıştı, madem öyle niye Cumhurbaşkanlığı konvoyunda yok diye sormuştuk sadece ve bundan birileri rahatsız olmuşlar. Biz yine de cevabı bekliyoruz, kamuoyuna da deklare ediyoruz. Meclis Başkanlığınca önü kesilen soru önergemizin cevabını bekliyoruz. Ticaret Bakanlığı'nın bir açıklama yapması gerektiğini söylüyoruz."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar