Gültekin Uysal: Erdoğan, genel seçimi yerelle birleştirmek istiyor

Gültekin Uysal: Erdoğan, genel seçimi yerelle birleştirmek istiyor
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim planını açıkladı. Uysal, önümüzdeki sene yapılacak yerel seçimlerle genel seçimlerin birleştirileceğini iddia etti.

Artı Gerçek - Maraş'ta 9 saat arayla meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından, 14 Mayıs'ta gerçekleşeceği söylenen ancak belirsizliğini koruyan seçimle ilgili de açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Son olarak Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidarın depremi kullanarak 18 Haziran seçimlerini ertelemeyi planladığını ileri sürdü.

Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın planının, önümüzdeki sene yapılacak yerel seçimlerle genel seçimleri birleştirmek olduğunu iddia etti.

Uysal, iktidarın seçime yönelik kurgusunun bozulduğunu belirterek "Erdoğan’ın ‘Bana bir yıl verin’ sözünden anladığımız, 18 Haziran 2023 seçimini YSK eliyle ‘seçmen kütüklerinin fiili imkansızlık nedeniyle hazırlanamaması’ gerekçesiyle muhtemelen yerel seçimlerle birleştirmek!” ifadelerine yer verdi.

Uysal daha sonra attığı ikinci tweet de ise şu uyarıda bulundu:

"AKP açıkça Anayasayı çiğnemek niyetindedir!!! ‘Savaş hali’ dışında seçimi ertelemek mümkün değildir! Kamuoyunun ve muhalefet dikkatine sunmak istiyorum!!!"

NE OLMUŞTU?

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey hükümet yetkilisi, depremden etkilenen bölgelerin Türkiye nüfusunun yüzde 15’ini oluşturduğunu belirterek, ”Seçimler için karar vermek için erken” demişti. Yetkili seçimleri 14 Mayıs’ta yapmanın önünde ciddi güçlükler olduğunu söylemişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de seçimlerin 18 Haziran’a kalacağını söyleyerek, seçimlerin daha uzun süreyle ertelenmesine dair tartışmaları net bir dille reddetmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar