Gürsel Tekin'den 'HDP'ye bakanlık' tartışmasına yanıt: Yasamada görev yapan herkes yürütmede de görev yapabilir

Artı TV'ye konuk olan CHP milletvekili Gürsel Tekin, HDP'ye bakanlık verilebileceğine dair sözlerine gelen tepkilere yanıt verdi. Tekin ayrıca, değişim için Kürt seçmenin sürece dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Artı Gerçek - Artı TV’nin yeni yayın döneminde "Gün Başlıyor" programıyla izleyiciyle buluşan Musa Özuğurlu’nun ilk gün konuklarından biri CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’di.

Son günlerde HDP’ye bakanlık verilebileceğine ilişkin sözleriyle gündeme gelen Tekin, programda Özuğurlu’nun sorularını yanıtladı. Sözlerinin yanlış anlaşıldığının altını çizen Gürsel Tekin, CHP Genel Merkez yönetimine sitem etti. Tekin, konuşmasında şunları dile getirdi:

"Türk medyasının ne kadar kirlendiğini biliyorsunuz. Başta benim partimin Genel Merkez yöneticileri olmak üzere birçok insan iktidar medyasının haberleri üzerinden yorumlarda bulundular. Biraz zahmet edip ne söylediğime bakmış olsalardı tartışma bu noktaya gelmezdi.

Millet iradesiyle seçilen her parti yönetmeyi hak eder. Anayasaya yemin etmiş her birey ya da parti yönetme hakkına sahiptir. Yasamada görev yapan herkes yürütmede de görev yapabilir. Benim söylediğim budur."

GİDİŞATI DEĞİŞTİRMENİN TEK YOLU VAR: KÜRT SEÇMENLERİ SÜRECE DAHİL ETMEK

Özuğurlu’nun parti içinden gelen yorumlara ilişkin sorusu üzerine Tekin, şu noktaların altını çizdi:

"Siyasilerimiz gazetelerdeki tartışmaların seçmeni etkilediğini düşünüyor, ancak durum böyle değil. Türkiye’de günde 500 bin gazete satılıyor onun da 300 bini devlet kurumları tarafından alınıyor zaten. Ben sahada aktif olarak bulunan bir siyasetçiyim ve şunu net bir şekilde ifade edebilirim; vatandaş her şeyin farkında ve değişime kesinlikle karar vermiş durumda."

‘AKP MEDYASININ YARATTIĞI TUZAKLARA DÜŞMEYİN’

Konuşmasında muhalefet partilerine çağrıda bulunan Tekin, muhalefeti AKP medyasının tuzaklarına düşmemeleri konusunda uyardı. Gürsel Tekin, şunları söyledi:

"Bir noktanın altını çizmek istiyorum. 15-20 gün önce Ekrem İmamoğlu, Habertürk’te İstanbul’da 85 milyar dolarlık imar hırsızlığını açıkladı. Hiç konuşanı duydunuz mu? Hayır. Gürsel Tekin’in demokratik tavırla söylediği bir söz kadar değeri yok mu bu hırsızlığın? Benim muhalefet partilerine özel bir ircam olacak. AKP medyasının tuzaklarına düşmeyin. Savunmaya çekilmeden sürekli atakta olmak zorundayız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar