Hakkari’de kayyım atama kararına karşı milletvekilleri sabaha kadar nöbet tuttu

Hakkari’de kayyım atama kararına karşı milletvekilleri sabaha kadar nöbet tuttu
Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması kararına karşı milletvekilleri sabaha kadar nöbet tuttu. DEM Parti Eş Genel Başkanları ve CHP heyeti ve birçok sivil toplum örgütünün katılımıyla bugün yürüyüş yapılacak.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkari Belediyesi'ne dün kayyım atanmasına karşı başlatılan eylem sürüyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile DEM Parti milletvekillerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi, sabaha kadar nöbet tuttu.

Milletvekilleri, valiliğin bulunduğu Bulvar Caddesi'nde yapılan oturma eylemi başlattı. Milletvekillerinin eylem yaptığı bölgeye yüzlerce polis getirildi. Vekiller, abluka altında sabaha kadar nöbet eylemlerini sürdürdü.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Emek ve Özgür İttifakı bileşenleri, CHP heyeti ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin katılımıyla bugün kitlesel eylemler yapılacak. Saat 13.00'te yürüyüş, daha sonra belediye binası önünde açıklama yapılacak.

'DEMOKRASİYE TAHAMMÜLSÜZLÜKTÜR'

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada CHP heyetinin kayyım atanan Hakkari'ye gideceğini söyledi. CHP heyetinde Deniz Yücel’le birlikte Genel Başkan yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Bursa Milletvekili Kayıhan Pala olacak.

Yücel, dün yaptığı açıklamasında, “Kayyım uygulaması demokrasiye tahammülsüzlüktür. Kayyum atamak, masumiyet karinesini yok saymak, henüz hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı olmayan seçilmiş Belediye başkanını doğrudan doğruya suçlu ilan etmektir. Biz şüphesiz, Hakkâri halkının iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız.demişti.

Hakkari Valiliği, kayyım kararının hemen ardından kentte 10 günlük eylem ve etkinlik yasağı ilan edildiğini açıklamıştı.(MA)

Öne Çıkanlar