Hande Fırat: Mehmet Şimşek yurtdışında tedavi görüyor

Hande Fırat: Mehmet Şimşek yurtdışında tedavi görüyor
Hande Fırat, eski Maliye Başkanı Mehmet Şimşek'in yurtdışında süren tedavisi nedeniyle aktif siyasete dönmediğini öne sürdü. Erdoğan'ın daveti üzerine AKP'de gerçekleşen görüşmede, Şimşek'in bakanlık teklifini reddettiği öne sürülmüştü.

Artı Gerçek - 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi öncesi, partilerin aday listeleri şekillenmeye başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomide gün geçtikçe derinleşen krize 'çare' olarak, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le pazartesi günü bir görüşme gerçekleştirdi. AKP genel merkezindeki görüşme sonrasında basına fotoğraf verilmezken, Şimşek'in bakanlık teklifini reddettiği ortaya çıktı.

Şimşek görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurt dışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum" dedi.

Erdoğan ise dün katıldığı canlı yayında, görüşmeye ilişkin şunları söyledi: "Mehmet Bey'in yurtdışında bozamayacağı taahhütleri, danışmanlıkları var. Kendisiyle bundan sonraki süreçte de olabilir. Mehmet Bey görevler düşerse seve seve üstüne düşeni yapacağını söyledi. Davetime icabeti konusunda kendisine teşekkür ediyorum."

'ERDOĞAN SEÇİLİRSE YENİ BİR KABİNE OLUŞTURACAK'

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, bugünkü yazısında, bakanların milletvekili adayı yapıldığına dikkat çekerek, Erdoğan'ın yeniden seçilmesi halinde yeni bir kabine oluşturacağını belirtti. Mehmet Şimşek'in ise sağlık sorunları nedeniyle aktif siyasete dönmediğini öne sürerek, şunları yazdı:

"Akıllardaki soru Mehmet Şimşek’in durumu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şimşek’le istişarelerinin süreceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasındaki görüşmenin çok iyi geçtiğine dikkat çeken kaynaklar; 'Şimşek elinden geleni yapmaya hazır, bu görüşmelerin devamı da olur. Bir yöntemde de anlaşılabilir' dedi. Ancak sorun bu değil. Sorun, Mehmet Şimşek’in sağlığı. Bir süredir tedavi gören Şimşek’in yurtdışında tedavisi devam edecek."

Öne Çıkanlar