Hatimoğulları: Kent uzlaşısı stratejisini batıda da hayata geçireceğiz

Hatimoğulları: Kent uzlaşısı stratejisini batıda da hayata geçireceğiz
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, kilit parti olduklarını vurguladı. Hatimoğulları, "Kent Uzlaşısı stratejisini en güçlü şekilde batıda hayata geçireceğiz" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Kocaeli'nden kongreye gitti. Çok sayıda kişinin yanı sıra Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları da kongreye katıldı. Kongre divanı üyelerinin seçiminin ardından konuşan Eş Genel Başkan Hatimoğulları, katılımcıları Kürtçe selamladı.

"Sizlerin de bütün Türkiye kamuoyunun da en çok beklediği gündemlerden birisi ve ne diyeceğimize bakılan gündemlerden birisi seçimler" diyen Hatimoğulları şöyle konuştu:

"DEM Parti için diyorlar ki 'kilit parti olma rolünü kaybetti.' Biz de onlara o zaman da söyledik, şimdi de söylüyoruz; kilit parti olmaya devam ediyoruz. Çünkü Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi kilit parti olma rolünü seçim sandıklarındaki hilelerle elde etmiş değil. Sahte protokollerle elde etmiş değil. Kendini bilmez insanlar gibi ortaya çıkarak 'ben siyaset yapıyorum' deyip halkın duygu ve düşünceleriyle alay eden bir yaklaşım içinde olmadık. Kürt halkı başta olmak üzere bu ülkede yaşayan bütün halkların anadilleri ile eğitim yapma hakkını yürekten savunduk. Alevi kardeşlerimiz başta olmak üzere bu ülkede yaşayan bütün farklı halklar ve inançların haklarını, eşit yurttaşlık temelinde haklarının anayasal güvenceye alınmasını yürekten savunduk. İşte biz o nedenle bu ülkenin kilit partisi olma rolümüzü dün yitirmedik, bugün de yitirmiş değiliz.

ADAYLIK BAŞVURUSU ÇAĞRISI

Bu yerel seçimlerde eş başkanlar, parti sözcülerimiz olarak nasıl bir tutum içinde olacağımızı kamuoyu ile geniş geniş paylaştık. En son ki nihai kararımızı dün ve önceki gün gerçekleştirdiğimiz Parti Meclisimizde alacağımızı söylemiştik.

Seçim stratejimizi gözden geçirdik. Başvurularımız devam ediyor yoğun bir şekilde başvurular var. Türkiye’nin dört bir tarafında var sadece belediyeleri kazandığımız yerlerde değil, batıda da Kürdistan'da da az farkla kaybettiğimiz ya da bir şekilde seçmen kaydırarak kazandıkları yerlerde yani her yerde aday başvurularımızı alıyoruz. Batıda da komisyonlarımız kuruldu, yine batıda başvurular devam ediyor burada başta kadınlar, gençler ve engelli kardeşlerimiz olmak üzere lütfen gidin partimize başvurun, adaylık başvurularınızı gerçekleştirin.

KENT UZLAŞISI: KENTİN BÜTÜN DİNAMİKLERİ

PM’mizde çıkan en önemli kararlardan biri de Kent Uzlaşısı'dır. Kent Uzlaşısı stratejisini en güçlü şekilde batıda hayata geçireceğiz. Ne demek istiyoruz? Kent Uzlaşısı derken kentin bütün dinamiklerini kastediyoruz.

Kocaeli'de yaşayan bütün demokrasi güçlerini kastediyoruz. Demokratik kitle örgütlerini, STK’ları, yöre derneklerini, kadın ve gençlik hareketini, doğa ve insan hakları savunucuları, bütün inançların temsiliyetinin kendini o kentin yerel yönetiminde ifade edebileceği, iradesinin o kentin yönetimine yansıyacağı bir formülden bahsediyoruz.

Biz il il bu formül üzerinde çalışma kararı aldık dünkü PM toplantımızda. Bununla ilgili MYK’mızla bu istişareleri gerçekleştirmek üzere Kent Uzlaşısının zeminini hazırlamak üzere merkezi görüşmeler yapmak için bir birim oluşturmaya karar verdik. Bu birimin nasıl oluşacağını ve merkezde yürütülecek çalışmaların yerellere nasıl yansıyacağını yarınki MYK toplantımızda detaylı bir biçimde açığa çıkaracağız. Masada olan batı için en güçlü seçeneklerden birisi elbette irademizin yerel yönetimlere yansımasıdır. Bu aday çıkarmak olduğu gibi aynı zamanda seçim işbirliğine açık olduğumuzu ifade etmiştik. Dünkü PM toplantımızda açığa çıkan anlayış buydu." (MA)

Öne Çıkanlar