Hatimoğulları: Yerel yönetimlerde temsil edilecek şekilde siyaset yürüteceğiz

Hatimoğulları: Yerel yönetimlerde temsil edilecek şekilde siyaset yürüteceğiz
HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yerel seçimlere ilişkin, "Yerel yönetimlerde temsil edilecek şekilde siyasetimizi yürüteceğiz" dedi. Hatimoğulları, partinin kısa isminin netleşmediğini de söyledi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitli ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Yargıtay'ın HEDEP kısaltması ve yerel seçimlerde izlenecek stratejilere dair soruları yanıtladı.

Hatimoğulları ve Engelliler Komisyonu Eş Sözcüsü Hatice Betül Çelebi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla HEDEP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

'ENGELLİLERE EN AZ ASGARİ ÜCRET KADAR YURTTAŞLIK GELİRİ SAĞLANSIN'

"Engellilik politik bir meseledir" diyen Hatimoğulları, engelli haklarının insan hakları bağlamında savunulması gerektiğini söyledi.

Hatimoğulları, tüm engellilere en az asgari ücret kadar temel yurttaşlık geliri sağlanması önerisinde bulundu:

"Çünkü mevcut durumda verilen temel ödenekler, en temel ihtiyaçları olan temel tıbbi ve medikal ihtiyaçları bile karşılayamaz düzeydedir. Engellilerin çok önemli sorunlarından biri de temsildir. Engellilerin medyada, ekonomide, sanatta ve siyasette ne kadar eksik olduğunu biliyoruz. Çünkü ne yazık ki ülkemizdeki politikalar engellilere adeta ev hapsi vermiş durumdadır. Engellilerin yerel ve genel siyasette temsiliyeti bizlerin de daha çok üzerinde durması gereken konulardan biri."

'İSMİMİZLE, HARFLERİMİZLE UĞRAŞAN ANLAYIŞ'

Hatimoğulları daha sonra soruları yanıtladı. Yargıtay'ın HEDEP ismine yönelik kararının siyasi bir karar olduğunu dile getiren Hatimoğlulları şöyle konuştu:

"HEDEP ismi halk tarafından oldukça benimsenen, sempatiyle karşılanan biri isim oldu. Buna ilişkin yine yargı sopası başımızda demoklesin kılıcı gibi sallanmaya devam ediyor. Bugün ve yarın iki gün sürecek MYK toplantılarımızda bu konuyla ilgili gündemimiz olacak. Henüz netleştirmiş değiliz. Parti kamuoyuna da soruyoruz, PM görüşlerine de başvurduk. Ayın 8'inde yapacağımız tüzük kongremizde isim değişikliğimiz gerçekleşmiş olacak. Bizim ismimizle, harflerimizle uğraşan anlayış bizim siyasette belimizi, bileğimizi bükemezler. Siyaseten yenemedikleri, diz çöktüremedikleri için kendi anayasalarını da çiğneyen bir çerçevede bizimle uğraşıyorlar. Biz direnmeye devam edeceğiz."

'HENÜZ STRATEJİMİZİ NET BELİRLEMEDİK'

Yerel seçimlere ilişkin soruya ise Hatimoğulları şu yanıtı verdi:

Batı ile ilgili İBB dahildir buna, henüz politikalarımızı, stratejimizi net olarak belirlemiş değiliz. fakat şu konuda netiz: AKP iktidarına ve faşist otoriter rejime geri adım attırmak için bir stratejimiz hayata geçmişti. Bu dönem bizlerin net yaklaşımı, batıda da kazanmayı düşünüyoruz. Kendi seçmenimizin, halklarımızın yaşadığı her yerde gücümüz yettiğince yerel yönetimlerde temsil edilecek şekilde siyasetimizi yürüteceğiz. Kentlerimizi yönetme hakkına sahip olduğumuzu düşünüyoruz her yerde. Bu sadece Kürdistan bölgesi için değil, bugün İstanbul, Adana, Mersin, İzmir gibi birçok şehrimiz Kürt halkının da yoğun yaşadığı bir şehir ve HEDEP'in, ciddi bir sol sosyalist birikime de sahip olduğunu biliyoruz. Muhalefetin önemli kesiminin de bize teveccüh ettiğin biliyoruz. Bütün bu temsil ettiğimiz kesimin yerel yönetimlerde temsil edilmesini istiyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar