HDP'den AKP'ye çağrı: Barış ve demokratik çözüm yolunu esas alın

HDP'den AKP'ye çağrı: Barış ve demokratik çözüm yolunu esas alın
Kuzey Suriye’ye yönelik yürütülen savaş politikalarına son verilmesini talep eden HDP Mersin İl Örgütü, AKP iktidarına barış, müzakere ve demokratik çözüm çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye yönelik yürüttüğü savaş politikalarını terk ederek barış müzakere ve demokratik çözüm yolunu esas alması için çağrı yaptı.

Mersin Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan açıklamaya sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

'SURİYE POLİTİKALARININ YENİ TRAJEDİLERE SEBEP OLACAĞI AÇIKTIR'

'Savaş öldürür yoksullaştırır, barış yaşatır, bir arada tutar' pankartı açılan açıklamada HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mustafa Işık, Türkiye’nin Kuzey Suriye halkları ile bir savaşa sokulmak istendiğini belirtti:

"Halihazırda milyonu aşan ölümlere ve milyonlarca insanın evlerini, yurtlarını terk etmesine sebep olan AKP-MHP tekçi koalisyonunun Suriye politikasının, ülkemiz ve bölgemizde yeni trajedilere sebep olacağı açıktır. Halklarımızı yoksullaştıran, zaten krizle cebelleşen milyonlarca yoksulu açlığa mahkûm edecek olan, toplumsal barışı ve bir arada yaşama umudunu hedef alan ve yeni göç dalgalarına neden olacak Kuzey Suriye'ye bir operasyona karşı, barışı ve kardeşliği geliştirmemiz gerekir."

AKP İKTİDARI SAVAŞ POLİTİKALARINI TERK ETSİN

Halkları düşmanlaştıranların başarılı olamayacağına dikkat çeken Işık, "Son seçimlerde de görüldüğü üzere Türkiye halkları savaş, ölüm, kan ve düşmanlığın yanında değildir. Bu ülkede tekçi, ötekileştirici çizgiye karşı kökü bin yılları bulan barış ve birlikte yaşama iradesi de mevcuttur. Bu çerçevede coğrafyamızı ve bütün bölgeyi bir vahşetin içine sürüklemeyi amaç edinen Kuzey Suriye'ye dönük saldırı ve tehditlere karşı barışı savunuyoruz. Savaş; yoksulluktur, kaostur, ölümdür ve gözyaşıdır. Barış ise bir arada yaşam ve huzurdur diyoruz" ifadelerinde bulundu.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları aracılığıyla yaptığı açıklama ile ortaya koyduğu çözüm kararlılığına dikkat çeken Işık, "AKP iktidarını; hem ülke içinde hem de Doğu Akdeniz ve Kuzeydoğu Suriyeye yönelik yürüttüğü gerginlik ve savaş politikalarını terk ederek, barış müzakere ve demokratik çözüm yolunu esas almaya çağırıyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar