HDP MYK’nın perde arkası: HDP cumhurbaşkanı profilini oluşturmaya başladı

HDP MYK’nın perde arkası: HDP cumhurbaşkanı profilini oluşturmaya başladı
Bugünkü HDP MYK'nın detaylarını Artı Gerçek’e aktaran üst düzey bir parti yetkilisi, toplantıda kendi cumhurbaşkanı adaylarını tartıştıklarını söyledi. Detayları yarın eş genel başkan Mithat Sancar grup toplantısında açıklayacak.

Seda TAŞKIN


Artı Gerçek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu bugün toplandı. HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan öncülüğünde bir araya gelinen toplantıda üç önemli başlık öne çıktı. Ele alınan başlıklardan en önemlisi HDP’nin kendi cumhurbaşkanı adayı profilinin tartışıldığı başlık oldu. Söz konusu yetkili, yarın grup toplantısında HDP Eş Genel Başkan Mithat Sancar’ın da konuya dair açıklamada bulunacağını ifade etti.

HDP KENDİ CUMHURBAŞKANI ADAY PROFİLİNİ TARTIŞTI

Seçimlerde kilit rol oynaması beklenen HDP, cumhurbaşkanı adayı konusunda muhalefet partileri ile bir anlaşmaya varılamaması durumunda kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklamıştı. Bugün gerçekleşen MYK’da HDP, kapsamlı bir şekilde kendi cumhurbaşkanı aday profilini tartıştı. Gelinen aşamanın detayları yarın grup toplantısında açıklanacak.

SEÇİME HAZIRLIK YAPILMA TALİMATI

HDP MYK’da konuşulan konulardan bir diğeri yaklaşan parlamento seçimleriydi. Seçim hazırlığı kapsamında kurulan seçim koordinasyon biriminin oluşturduğu çerçeve ve il eş başkanları toplantısında gerçekleştirilen değerlendirmeler uyarınca tüm merkezi komisyonların seçime dair kapsamlı bir hazırlık yapması için eş başkanlara talimat verildi.

KİMSASAL SİLAH KULLANIMI İDDİALARINA KARŞI EYLEMSELLİK KARARI

MYK’da görüşülen diğer bir önemli konu ise son günlerde kamuoyu gündemine giren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) düzenlediği operasyonlarda kimyasal silah kullandığı iddialarıydı. HDP, bu kapsamda farklı merkezde etkinliklere katılma ve destek verme kararı alırken, birçok sivil toplum örgütünün harekete geçeceğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar