HDP Yerel Yönetimler yol haritasını belirlemek için toplanıyor

HDP Yerel Yönetimler yol haritasını belirlemek için toplanıyor
HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, kayyım politikalı ve seçim stratejisini belirlemek için Silopi’de bir araya geliyor.

Artı Gerçek-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, 3-4 Aralık’ta Şırnak’ın Silopi ilçesinde 250 seçilmişin katılacağı ara dönem toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda, belediyelere atanan kayyımların yürüttüğü politika ve yaklaşan seçim sürecine dair nasıl bir yol izleneceğine dair tartışmalar yürütülecek.

HDP’li Silopi Belediye Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk, ev sahipliği yapacakları toplantıya dair Mezopotamya Ajansı’na konuştu.

Ara dönem toplantılarını yılda bir kez aldıklarını belirten Belediye Eşbaşkanı Adalet Fidan, Bu toplantının amacı yapılan çalışmaları tek bir çatı altında değerlendirmektir” dedi.

Toplantıda geçtiğimiz yıl yapılan konferansın sonuçlarının da değerlendirileceğini ifade eden Fidan, her bölgeden eşbaşkanların toplantıya katılacağını kaydetti. Fidan şunları söyledi: “Toplantının ilk günü kadın eşbaşkanların toplantısı olacak. Kadın alanında yapılan çalışmalar ve eksik kaldığımız yerler değerlendirilecek. Biz halkın iradesiyiz. Biz kayyımları tanımıyoruz, halkımız da tanımıyor. Bu kapsamda eşbaşkanlarımız, kayyım politikalarını arşiv halinde sunacak. Toplantıda bu politikalar değerlendirilecek. İleride bu görevlere gelecek arkadaşlarımız için önemli bir arşiv oluşturacağız.”

SEÇİM STRATEJİSİ TARTIŞILACAK

Eşbaşkan Süleyman Şavluk ise, ara dönem toplantısında seçim stratejisinin de tartışılacağını belirtti. Şavluk ise şunları söyledi:

“5 yılın değerlendirilmesi ve önümüzdeki seçimlere ilişkinde güçlü değerlendirmelerin olacağı bir toplantı olacak. Toplantıyı, önümüzdeki seçimde nasıl bir seçim stratejisi izleyeceğimize dair yapıyoruz.”(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar