HDP'den Bakan Koca'ya 'Kürtçe' tepkisi: Hani Kürt sorunu yoktu, hani Kürtlere ayrımcılık yapmıyordunuz?

HDP'den Bakan Koca'ya 'Kürtçe' tepkisi: Hani Kürt sorunu yoktu, hani Kürtlere ayrımcılık yapmıyordunuz?
Kürtçenin, e-Reçetem sistemine eklenen yeni diller arasında yer almamasına tepki sürüyor. HDP, kendisi de bir Kürt olan Sağlık Bakanı Koca'ya "Hani ayrımcılık yoktu?" diye sordu, "Dilinize hiçbir zaman sahip çıkamadınız" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Demokratik Partisi (HDP), e-Reçetem sistemine eklenen beş yeni dil arasında Kürtçeye yer verilmemesine tepki gösterdi. HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya "Hani Kürt sorunu yoktu, hani Kürtlere ayrımcılık yapmıyordunuz?" diye soruldu. HDP, mesajın Kürtçe olarak paylaşılan bölümündeyse, kendisi de bir Kürt olan Koca'ya "Dilinize hiçbir zaman sahip çıkamadınız" tepkisini gösterdi.

HDP'nin hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadeler yer aldı: "Hayırlı olsun tabii ama, bu toprakların kadim dili olan Kürtçe nerede, neden sisteme eklemediniz? Hani Kürt sorunu yoktu, hani Kürtlere ayrımcılık yapmıyordunuz?"

AKP'Yİ DESTEKLEYEN KÜRTLERE DE SESLENDİLER

Mesajın devamında "Kurdên ku piştgirî didin AKP'ê, gelo hun jî van pirsan napirsin? Birêz Fahrettin Koca qet nebû tu li zimanê xwe jî xwedî derketiyayî" denildi. ("AKP'yi destekleyen Kürtler siz de bu soruları sormuyor musunuz? Sayın Fahrettin Koca, dilinize hiçbir zaman sahip çıkamadınız.")

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanı Koca, e-Reçetem sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça olmak üzere beş yeni dil seçeneği eklendiğini duyurmuştu. Koca, “e-Reçetem sisteminde test işlemi tamamlanan diller, dün sabah saatlerinde canlı ortama alınmaya başlanmış olup, tüm dillerin (İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça) canlı ortama alınması bugün tamamlanmıştır. Hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı

Koca'ya, Eczacı Çözüm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Miraç Laçin Uluğ'dan da Kürtçe çağrısı gelmişti. Uluğ, "Milyonlar bu dili kullanırken bu müthiş inovasyonda belki de tek işe yarayacak dilin yer bulamama sebebi nedir?" diye sormuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar