HDP'den Fincancı'ya destek: Korkmuyoruz, buradayız Şebnem Hocamızın yanındayız

HDP'den Fincancı'ya destek: Korkmuyoruz, buradayız Şebnem Hocamızın yanındayız
HDP'den yapılan yazılı açıklamada Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması kararının "yok hükmünde" olduğu belirtildi. "Korkmuyoruz, buradayız. Şebnem Hocamızın yanındayız" denilen açıklamada demokrasi güçlerine ortak mücadele çağrısı yapıldı.

Artı Gerçek - HDP, yazılı bir açıklama yaparak Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasına tepki gösterdi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu imzalı yazılı açıklamada "Korkmuyoruz, buradayız Şebnem Hocamızın yanındayız" denildi.

'FİNCANCI LİNCE UĞRAMIŞTIR'

Kimyasal silah kullanıldığına dair görüntülerin incelenmesi için bağımsız heyet gönderilmesine dair açıklamaları sonrasında Fincancı'nın lince uğradığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

"TSK’nın kimyasal silah kullandığına dair iki PKK’linin ortaya çıkan görüntülerinden sonra hekimlik mesleğinin gereğini yerine getirmeye çalışan Fincancı, görüntülerde kimyasal gaz kullanımı ihtimalinin olduğunu dile getirmiş ancak hakikatin ortaya çıkması için durumun incelenmesi gerektiğini, bunun için de bağımsız heyetlerin bölgeye gitmesi gerektiğini ifade etmiştir. Bu açıklamadan sonra Fincancı günlerce AKP-MHP iktidarı, ulusalcı-Ergenekoncu çevreler ve yandaş medya tarafından lince uğramıştır."

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

HDP, son yaşananlardan sonra tüm demokrasi güçlerini ortak mücadeleye çağırdı:

"İktidar, elinde tuttuğu yargı sopası ile gerçeklerin gün yüzüne çıkmasının önüne geçerek; şiddet, işkence, hukuksuz ve keyfi tutuklamalarla bir korku rejimi yaratmıştır. Bu korku ve istibdat rejimine karşı bütün demokrasi güçlerini, aydınları, yazarları, sanatçıları ve duyarlı kamuoyunu güçlü bir toplumsal bariyer yaratmaya ve ortak mücadele mekanizmalarını inşa etmeye çağırıyoruz."

Fincancı'nın tutuklanmasına dair kararın "yok hükmünde" olduğu belirtilen açıklamada "Korkmuyoruz, buradayız. Şebnem Hocamızın yanındayız" denildi:

"Bilimin haysiyetine uygun davranarak görüşlerini dile getirmekten çekinmeyen, her koşul ve şartta hakikatin ortaya çıkması için çalışan Fincancı, Türkiye halklarının onuru ve vicdanıdır."

"AKP-MHP iktidarı toplumun duymasını istemediği gerçeklerin açığa çıkmasından rahatsızdır. Fincancı şahsında toplum korkutulmak, sindirilmek istenmektedir. Korkmuyoruz, buradayız. Şebnem Hocamızın yanındayız"

"Bu karar yok hükmündedir. Türkiye halklarının vicdanında mahkûm edilmiştir."

Öne Çıkanlar